Haber
2014-12-25 06:52:41
GYS İçin Hizmet Süresi Hesabı Gözden Geçirilmelidir

Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı müracaatta bulunarak, Bakanlık çalışanlarının mağdur olmaması için, hizmet süresi şartının, görevde yükselme sınavının yapılacağı 12/09/2015 tarihi itibarıyla aranması veya sınav tarihinin bir ay kadar ertelenmesi talebinde bulundu.

 

Bakanlık tarafından 11/12/2014 tarihinde yapılan açıklamada, Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda 28/02/2015 tarihinde unvan değişikliği sınavının, 12/09/2015 tarihinde ise şef ve memur görevde yükselme sınavının yapılmasının planlandığı belirtilmişti. Diğer yandan, Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik’in, ‘Yazılı Sınavın Duyurulması’ başlıklı 10. Maddesinde, “Yazılı sınav, sınavın Bakanlıkça yapılması hâlinde, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce sınav tarihinden en az bir ay önce duyurulur. Duyuruda; atama yapılacak kadroların sınıfı, unvanı, derecesi ve sayısı ile başvuru tarihi, süresi ve yeri belirtilir. Duyuruda, atama yapılacak kadrolara ilişkin sınav konularının başlıklarına ve sınavdaki ağırlıklarına da yer verilir”, ‘Yazılı Sınava Başvuru’ başlıklı 11. maddesinin birinci fıkrasında ise, “Bu Yönetmelikte belirtilen kadrolara görevde yükselme ve unvan değişikliği yoluyla atanmak isteyenlerden ilan edilen kadrolar için belirlenen başvuru tarihinin son günü itibarıyla gerekli şartları taşıyanlar başvuruda bulunabilir” hükümlerine yer verilmiştir.

 

Anılan hükümler çerçevesinde, başvurunun son günü itibarıyla hizmet süresi şartının aranması ve başvurunun sınavdan en az bir ay önce yapılacağı dikkate alındığında, sınav tarihinde hizmet süresi şartını taşır hale gelecek binin üzerindeki personelin söz konusu sınava katılamayacakları görülmektedir.

 

Hizmet süresi şartının, görevde yükselme sınavının yapılacağı 12/09/2015 tarihi itibarıyla aranması veya sınav tarihinin bir ay kadar ertelenmesi, Bakanlık çalışanlarının söz konusu mağduriyetini giderecektir.

 

Söz konusu mağduriyetin yaşanmaması için gerekli işlemeler bir an evvel yapılmalıdır. 

Yazıyı Görüntülemek İçin Lütfen Tıklayınız

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen