Haber
2010-06-22 07:21:25
Hainler Milletimizin Sabrini Zorluyor

Daha üç gün önce Semdinli’de 11 askerimizi sehit eden teröristler, karanlik yüzlerini bu defa da Diyarbakir ve Istanbul Halkali’da gösterdi. Diyarba- kir’in Çatakköprü ve Bagdere köylerindeki karakollara sal- diran terör örgütü PKK, bir askerimizi sehit ederken, 2 askerimizi de yaraladi.

 

Istanbul Halkali’da ise askeri personel tasiyan bir sivil otobüsün geçisi sirasinda meydana gelen patlamada 17 yasinda bir kiz ve 3 askerimiz hayatini kaybetti, 2’si agir 13 kisi de yaralandi.

 

Kandan beslenen, nefretten medet uman, puslu hava olusmasi için elinden geleni yapanlarin tekrar devreye girmesi, son günlerde uluslararasi arenada söz sahibi ve güçlü Türkiye imajinin olusmasindan rahatsiz olanlarin harekete geçtigini ortaya koymaktadir.

 

Hain saldirilar, bir terör örgütü saldirisindan öte, Türkiye’nin birlik ve beraberliginden rahatsiz olan, uluslararasi arenada güçlenmesini istemeyenlerin kurduklari kanli bir tuzaktir.

 

Ülkemizin birlik ve bütünlügünü bozup, kardeslik ortamini dinamitlemek isteyenlere karsi olusturulan baris ve kardeslik havasi, bazi mihraklarca tekrar kaosa dönüstürülmek istenmektedir.

 

Güçlü Türkiye sloganlarimiz, artik icraata dönüsmelidir. Bir avuç çapulcu diye adlandirdigimiz terör örgütü mensuplarinin saldirilarina gafil avlanarak, alçak ve yüreksizleri cesaretlendirmemeliyiz.

 

Puslu hava özlemiyle yanip tutusanlarin umutlarinin kursaklarinda birakilma; kendini toplumun bir kesiminin temsilcisi olarak ortaya koyup, milletimizin canini yakanlarin, çocuklarin eline tas tutusturup sokaga sürenlerin gerçek yüzlerinin ortaya çikarilma vakti gelmistir.

 

Vatandaslarimizin ve askerlerimizin hayatina kasteden bu tür hain saldiri ve provokasyonlar, hiçbir zaman amacina ulasamayacaktir. Ülkenin aydinlik yarinlari adina olumlu adimlarin atildigi süreçte, korku ve sindirmeyle kaos ortami meydana getirerek, sorun çözecegini zannedenler, ancak tarihten ders almayan bedbahtlardir.

 

Bu millet Çanakkale’de, birlik ve beraberligi ile ne destanlar yazabilecegini göstermistir. Kimse, milletimizin sabrini zorlamamali ve test etmemelidir.

 

Egitim-Bir-Sen olarak, terörün her türlüsünü lanetliyor; saldirilarda hayatini kaybeden sehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabir ve bassagligi, yaralilara da acil sifalar diliyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen