Haber
2011-05-01 07:23:14
Hak Aramanin Adresi Olduk

Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin ve Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, Antalya ve Isparta subelerimizin Il Divan toplantilarina katilarak, sendikal çalismalar hakkinda istisarelerde bulundular.

 

Üyelerimize hitap eden Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin, kirletilen sendikal örgütlenme alaninda beyaz bir sayfa açtiklarini ifade ederek, üyesinin ve ülkesinin faydasini düsünen, özlük ve özgürlük eksenli yeni bir bakis açisiyla sendikaciligi kavga zemininden hizmet zeminine çektiklerini söyledi. Yalçin, “Egitimciye yakisir bir söylem ve üslup içerisinde demokratik taleplerimizi dillendirirken, hakkimizi ve haddimizi bilen bir sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz” dedi.

 

Mevcut sendikal ezberleri bozduklarini kaydeden Yalçin, “Ülkemizde demokrasinin korku tünelinden çikmasi için elimizi tasin altina koyuyoruz. Özgürlük alanlari genisledikçe, ekmegimizin büyüyecegine ve hakkimiz olani alabilecegimize inaniyoruz. Kirli hesaplarin sivil ayaklarini olusturan yapilara inat, paramiliter olusumlarin ve çetelerin tasfiye edilmesi, demokrasinin güçlenmesi için 12 Eylül’de yapilan Anayasa degisikligi referandumunda inisiyatif alarak durus sendikaciligi yaptigimizi ortaya koyduk” seklinde konustu.

 

Magdurlarin ve hakki yenilenlerin ugrak merkezi haline geldiklerini vurgulayan Ali Yalçin, hak aramanin adresi, magdur ve mazlumlarin sesi olduklarinin altini çizdi. 

 

Ortaya koyduklari performansin, 2010 yilini kamu görevlileri için kazanim yili haline getirdigini, bu süreçte devrim niteliginde kazanimlar elde ettiklerini dile getiren Yalçin, Toplu Sözlesme Hakki, Toplu Sözlesme Primi, 4/B ve 4/C’li personele aile ve çocuk yardimi, promosyonlarin tamaminin çalisana dagitilmasi, 2011 yili içerisinde en düsük memur maasina 235 lira artis gibi somut kazanimlarin altinda Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in imzasinin bulundugunu anlatarak, “Kamu çalisanlarinin kazanim olarak gördügü her iyilestirmenin arkasinda terimiz, altinda imzamiz var” diye konustu.

 

Yalçin, egitim hizmet kolunda yillardir yasanan yetki krizini çözerek, acziyet ile yetkinin ayni yerde bulunmasindaki çeliskiye son vereceklerini ifade etti.

 

Sözlesmelilerin Kadroya Geçisi Için Atilan Adimlar Mutlaka Sonuçlanacaktir

Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, temel hak ve özgürlükler ile din ve vicdan özgürlügü önündeki engelleri kaldirma mücadelesi verdiklerini söyleyerek, “Emegi saygin kilmak, alin terinin karsiligini almak için örgütleniyoruz. Bu noktada yaptigimiz çalismalar ortadadir. Egitim çalisanlarinin sorunlarinin çözümü için olaganüstü gayret sarf etmekteyiz” dedi.

 

Sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçisi için verdikleri mücadelede artik sona geldiklerine dikkat çeken Çakirci, sözlerini söyle sürdürdü: “Basbakan açiklama yapti. Daha sonra Milli Egitim Bakanligi gerekli çalisma yaparak Basbakanlikla paylasti. Konuyu Egitim-Bir-Sen olarak yakindan takip ediyoruz. Biz sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçisi için atilan adimlarin mutlaka sonuçlanacagina inaniyoruz. Maalesef bir yerlerden talimat alan sendika, bu basariyi bulandirmaya çalisiyor. Biz bunlari iyi taniyoruz. Hatirlayin, bunlar ‘Toplu Sözlesme’ye de hayir demislerdi. Biz toplu sözlesme hakkini alinca, onlar utanmadan bu kazanimimiza da sahip çikma gayretine girdiler. 2010 yili toplu görüsme kazanimlari, yüzde 4+4 maas zammi, 80 TL ek ödeme, 20+20 TL aile yardimi, 45 TL Toplu Sözlesme Primi, sözlesmeli personele de aile yardimi verilmesi, sözlesmeli personelin hizmet sözlesmelerinden damga vergisinin kaldirilmasi sendikamizin kazanimlaridir. Simdi duyuyoruz ki, ‘bunlari biz yaptik’ diyorlar. Yüzleri kizarmayinca, bizim kazanimlarimiz diyebilirler.”

 

ILKSAN’nin batirildigini, 250 bin egitim çalisaninin aidatlarinin iç edildigini ifade eden Çakirci, söyle konustu: “Bir sendika baskanini bugün ILKSAN Genel Kurulu’nda dinlerken utandim, yaziklar olsun. ILKSAN’i 1996 yilindan beri bu zihniyet yönetiyor. Maalesef bugün bu zihniyete sahip bir genel baskan, batan ILKSAN’i hala savunabiliyor. ‘Bu parayi versinler, ILKSAN’i kapatalim’ diyor. Peki, sormazlar mi, bu para nereye gitti. Hangi dönemde gitti. Sizin gönüldaslarinizin yönetici oldugu dönemlerde bu paralar uçmadi mi? Bu dönemde 11 milyon TL olan arsa 6 milyon TL’ye satilmadi mi? ILKSAN, avukati olmasina ragmen 2.5 milyon TL’yi neden bir avukata verdi. Milyonlarca TL degerinde olan gayrimenkuller halen neden zarar ediyor ya da atil durumda?”

 

Çakirci, “Yönetim Kurulu baskanligi döneminde ILKSAN’in ciddi anlamda zarara ugradigi ve simdi MHP Kars Milletvekili Adayi Harun Yenice ile Balikesir MHP Milletvekili Adayi’nin ILKSAN Genel Kurulu’na katilmasi, genel kurulun hangi sartlarda gerçeklestigini açikça ortaya koymaktadir” seklinde konustu.

 

Ramazan Çakirci, daha sonra, Burdur ve Usak’ta üyelerimizle biraraya geldi. Burdur’da Sube yöneticilerimizle birlikte Suna Uzal Ilkögretim Okulu, Altin Terim Solmaz Ilkögretim Okulu, ve Kiz Meslek Lisesi’ni ziyaret ederek, çalisanlarla görüserek, sorunlarini yerinde dinledi.  TUREM çalisanlarinin sorunlarini da dinleyen Çakirci, “TUREM’lerin, Milli Egitim Bakanligi’na devredildikten sonra ciddi sorunlar yasadiklarini biliyoruz. TUREM’lerde çalisan 70 civarindaki egiticilerin sorunlarini sendika olarak çözme gayretindeyiz” ifadelerini kullandi.

 

Il Milli Egitim Müdürü Recep Yigit’i de ziyaret eden Çakirci, buradan Usak’a geçerek, Subemizin Il Divan Toplantisi’na katildi.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen