Haber
2015-10-19 07:58:11
Hak bildiğimiz yoldan geri dönmeyeceğiz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi,  bıkmadan, usanmadan hak bildikleri yolda yürümeye devam edeceklerini belirterek, “Hedeflerimize ulaşmak için gece gündüz, kar kış demeden çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Muş ve Bitlis’te yapılan teşkilat toplantılarında konuşan Latif Selvi, Memur-Sen olarak 850 bin, Eğitim-Bir-Sen olarak 350 bini aşkın üye sayısına ulaştıklarını kaydederek, bu büyük sorumluluğun fakında olarak mücadelelerini sürdürdüklerini söyledi.

Sendika olarak, kuruldukları günden beri her türlü adaletsizliğin karşısında durarak insanlığın vicdanı olduklarını kaydeden Selvi, “Dünyanın neresinde olursa olsun, dinine, milletine, diline, rengine bakmaksızın bütün mazlumlara yardım elimizi uzattık. Bunun için güçlü ve büyük bir Eğitim-Bir-Sen’e, Memur-Sen’e, kamu görevlilerinin yanı sıra bütün mazlumların da ihtiyacı vardır. Onun için hedeflerimiz çok önemlidir. Hedeflerimize ulaşmak için bütün teşkilatımızla gece gündüz çalışacağız” şeklinde konuştu.

Zor bir bölgede, birçok sorunun merkezinde yer aldıklarını dile getiren Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Memur-Sen, örgütlü yapısıyla Türkiye’nin en büyük gücüdür. Fikirlerimizin kitleselleşmesi gerekiyor. Birikimlerimizi birleştirmeliyiz. İnandıklarımızı hem söylem hem enerji hem de eylem olarak ortaya koymalıyız. Mücadelemiz, hak, emek, özgürlük mücadelesidir.”

Milletin yanında yer almaları ve kamu görevlileri adına yüzlerce kazanım temin etmelerinin sendika olarak kendilerini zirveye taşıdığını vurgulayan Selvi, “15 Mayıs’a kadar, çalışmalarımızı yoğunlaştırarak, inşallah ülke genelinde hedeflediğimiz 1 milyon üye sayısına ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

Herkese kazandıran teşkilatın, bir sendikal duruşun, herkesi kazanabileceğinden hareketle ‘hedef 1 milyon üye’ diyerek yola çıktıklarını söyleyen Latif Selvi, şöyle konuştu:

“Kol kola girerek, 1 milyon üye hedefine ulaşmak için yoğun bir çaba göstereceğiz. Bir ay içerisinde 81 ilde, teşkilatımızla ve üyelerimizle buluşmak, sendikamıza yeni halkalar eklemek için yola çıktık. Teşkilatımızın bu uğurda üzerine düşenin en iyisini yapacağına inancımız tamdır.”

Türkiye’nin yeni ve çetin bir süreçten geçtiğini belirten Selvi, “Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi sağlamlaştırarak, aramıza fitne tohumları ekmeye çalışan odaklara fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen