Haber
2012-04-19 07:30:20
Hakan Ögretmenimize Yapilan Saldiri Vicdanlari Yaralamistir

Daha önce birçok ilde tanik oldugumuz ögretmene siddet, simdi de Kütahya’da kendini göstermistir. Kütahya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ögretmeni Hakan Gülhan ögrencisinin saldirisi sonucu agir yaralanmistir.

Insanlarin kendi çocuklarina bile gereken sevgiyi gösteremedigi bir ortamda, 40-50 kisilik siniflarda her bir ögrencisine ayri sevgi gösteren, daha iyi egitim almalari adina hiçbir fedakârliktan kaçinmayan ögretmenlerimize uygulanan siddeti kabul etmemiz mümkün degildir. Ögretmenimizin durumu su anda iyi olsa da, yasanan bu saldiri, egitim çalisanlarinin vicdanini yaralamistir.

Egitim-Bir-Sen olarak, ögretmenlerimizin, ögrencilerin daha iyi bir egitim almalari adina mücadele verirken, hayatlarini riske edecek derecede siddete maruz kalmasindan son derece kaygiliyiz.

Milli Egitim Bakani’nin yaptigi açiklamalarla sürekli ögretmenleri dövdügü bir ortamda, ögretmenin ögrencisi tarafindan saldiriya maruz kalmasi, ögretmenlerimizi yalnizlastirmis ve adeta sahipsizlik hissi olusturmustur. Sendikalardan baska sahip çikani olmayan ögretmenlerimize kendi Bakani’nin sahip çikma zamani gelmis ve geçmektedir. Milli Egitim Bakanligi, egitimin paydaslari ile birlikte bu konuya dikkat kesilmeli, en azindan bundan sonra yasanacak bu tür olaylarin önüne geçecek tedbirleri almalidir.

Bu olay bize göstermistir ki, bugüne kadar gerek ögretmenlerimizin karsilastigi gerekse de toplumun genelinde gözlemledigimiz siddet olaylari, eger gerekli önlemler alinmazsa, ilk olmadigi gibi son da olmayacaktir.

Toplumsal siddetin geldigi noktayi gösteren ve gelecegimizin insa edildigi en önemli alan olan okullarda ortaya çikan bu tür menfur olaylar, gerekli yasal düzenlemeler hayata geçirilmedigi müddetçe, yasanmaya devam edecektir. Milletimizin gelecegini insa etme adina kutsal bir görevi yerine getiren ögretmene saygisi olmayanin içinde yasadigi topluma hiçbir faydasi olmayacaktir.

Egitim-Bir-Sen olarak, Kütahya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ögretmenimiz Hakan Gülhan’a yapilan saldiriyi kiniyor, tüm egitim çalisanlari adina ögretmenimize acil sifalar diliyoruz.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen