Haber
2015-11-16 06:58:53
Hakkımız için mücadele etmezsek, adaletsizliğe mahkûm oluruz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, “Eğer biz hakkımızın, hukukumuzun korunması için bir şey yapmazsak, adaletsizliğin kurbanı olmaya mahkûm oluruz” dedi.

Adaletin temini için sorumluluk üstlenmeliyiz

Selvi, Eğitim-Bir-Sen Iğdır Şubesi’nin il divan toplantısında yaptığı konuşmada, sendika olarak adil bir düzen ve yaşanabilir bir dünya için mücadele verdiklerini belirterek, “Eğer bizler hakkımızın, hukukumuzun korunması için bir şey yapmazsak, adaletsizliğin kurbanı olmaya mahkûm oluruz. Bu, aynı zamanda bir insanlık sorunudur. Dünyanın bir yerinde sefahat almış başını gidiyor, bir başka yerde de sefalet diz boyuysa; bir yerde bir parça ekmek için insanlar birbirini kırıyor, bir yerde de harcamaların haddi hesabı yoksa, o zaman bu adaletin temini için birileri sorumluluk üstlenmelidir” şeklinde konuştu.

Sendikacılığın haksızlıkların ve mağduriyetlerin giderilmesi, insanca bir ücretin temini için dezavantajlı insanların bir araya gelmesiyle ve çalışanların talebiyle oluştuğunu ifade eden Selvi, “Eğer kendimiz için istediğimizi başkası için de istemezsek, orada huzur toplumunu temin etmek mümkün değildir. Her zaman adaleti savunan, haksızlık yapanların karşısında olan bir teşkilat olarak, bu bilinçle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
 

Gayretimizi kaybetmeden yeni hedeflere koşacağız 

Emek, hak ve özgürlük mücadelesi veren bir sivil toplum kuruluşu olduklarını kaydeden Selvi, “Bir misyonumuz var, bir dava yükümüz var, bir şuurumuz, bir gayretimiz ve azmimiz var. Bunu asla kaybetmeden yeni hedeflere koşacağız” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Bir-Sen Iğdır Şube Başkanı Malik Akşit’in de bir konuşma yaptığı toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, AK Parti Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, ilçe temsilcileri ve üyeler katıldı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen