Haber
2012-02-17 06:29:33
Hakkimizi Savunmayi da Almayi da Biliriz

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, alanlarda üye yaparak kazandiklarini masa basi oyunlariyla kaybetmeye tahammüllerinin olmadigini ifade ederek, “Hakkimizi savunmayi da, almayi da biliriz. 9 ay sonra da olsa yetkinin sahibine iade edilmesi sevindiricidir” dedi.

Kocaeli Subemiz, üniversite çalisani üyelerimizle Antikkapi Restaurant’ta, yetki kutlamasi programinda biraraya geldi.

Burada bir konusma yapan Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, emek, özgürlük ve demokrasi konusunda toplumun tüm katmanlarinin kalici bir duyarliliga sahip olmasi için gösterdikleri çabayi artirarak devam ettireceklerini, haklinin yaninda, haksizligin karsisinda olma duruslarini sürdüreceklerini söyledi.

Toplu Sözlesme sürecine de deginen Özer “Toplu sözlesme masasinin ilk maddesi, ek ödemede hükümetin unuttugu ögretmenlerimiz ve ögretim elemanlarimizin ek ödeme konusu olacak ve bunu da alacagimizdan hiç kimsenin kuskusu olmasin. Diger statüdeki memurlar ek ödeme alirken, bizim unutulmus olmamiz büyük bir haksizliktir. Ekmegimizi de, özgürlüklerimizi de büyütmekten asla taviz vermeyecegiz” seklinde konustu.

Sizleri En Iyi Sekilde Temsil Edecegiz

Kocaeli Sube Baskanimiz Halil Ibrahim Kelesoglu, 15 Mayis itibariyle üniversitede yetkili sayilmamalari için çok oyunlar döndügünü kaydederek, “Alanlarda üye yaparak kazandigimizi masa basinda kaybetmeye tahammülümüz olamazdi. Isimizi ciddi yaptik evraklarimizi siki takip ettik ve üretilen her zehire karsi panzehir üreterek ilerledik. Ve yalancinin mumu yatsi olmadan söndü. Mahkeme de bizi hakli bularak 9 ay sonra da olsa yetkimizi aldik” ifadelerini kullandi.


“Siz bizi yetkili kildiniz. Biz de bu yetkiyi en iyi sekilde kullanarak, Üniversite Kurum Idari Kurulu’nda isteklerinizi, bize yapilan hukuksuzluklari, yanlisliklari düzeltme yolunda ayni kararlilikla çalisacagiz” diyen Kelesoglu, söyle konustu: “2012 Haziran ayinda da biz yetkili olmaliyiz. Bu güzide kurumun; çalisanlarin severek görev yaptiklari, daha güzel ve yasanilir bir kurum olmasini saglamaliyiz. Sizler arkadaslarinizi üye yaparak Egitim-Bir-Sen’in yetkisini devam ettiriniz ve bizler bu yetkinin geregini yapamazsak, bunun hesabini da bizden sorun.”

Kocaeli Üniversitesi Temsilcimiz Ömür Can ise, Mayis 2011 öncesinde ciddi, samimi ve gayretli bir sekilde çalisarak sendikamizi yetkili yapmaya ugrastiklarini dile getirerek, “9 ay gecikmeli de olsa, yetkimiz tescillendi. Bu süreçte destek olan siz degerli üyelerimize çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

GYTE Temsilcimiz Doç. Dr. Hakan Kitapçi, KOÜ ögretim üyeleri Prof. Dr. Nurettin Abut, Prof. Dr. Recep Tari, Prof. Dr. Bekir Çakir, Doç. Dr. Yasin Kisioglu, Doç. Dr. Ali Tangel, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Zeki Bilgin, Ismail Hakki Pasli, üniversite çalisanlari ve bazi ilçe temsilcilerimizin katildigi programin sonunda, Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, gayretli çalismalarindan dolayi Üniversite Temsilciligi Yönetimi adina Ömür Can’a bir plaket takdim etti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen