Haber
2012-10-05 07:32:13
Halkin Tercihlerine Cevap Verebilecek Bir Sisteme Geçildi

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, akaryakit, elektrik ve dogalgaz zamminin is barisi ve vatandaslarin satin alma gücünü olumsuz etkiledigini, bu nedenle dogru olmadigini söyledi.

Bolu Subemizin Necip Fazil Kültür Merkezi’nde düzenledigi il divan toplantisina katilan Gündogdu, yeni egitim sisteminin önemli bir düzenleme oldugunu kaydetti.

Kesintisiz egitimin Milli Güvenlik Kurulu karari oldugunu ifade eden Gündogdu, “Imam hatip lisesi bahanesiyle topyekûn Anadolu insanini tokatlamaydi. Millet iradesini yok saymanin ara unsuru olarak kullanilmisti. Bugün halkin tercihlerine cevap verebilecek mükemmel bir sisteme geçildi” dedi.

2006, 2008 ve 2010 yillarinda verilen ek ödemenin ögretmenlere üst seviyede yansidigini kaydeden Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü: “666 sayili KHK’da ögretmen ve ögretim elemanlarina ek ödeme verilmeyerek bu kesim magdur edilmistir. Ögretmenlerin hakki gasp edilmistir. Buradan sunu soruyorum: Hangi meslek erbabi isini evine tasiyor. Tekrar ifade ediyorum, ek ödeme talebimizden vazgeçmedik. Bu konudaki israrimiz, mücadelemiz devam ediyor.”

Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer’i elestiren Ahmet Gündogdu, “Bir üslup sorunu var. Bu da egitimcileri rahatsiz ediyor. Okullarda kaynak sorunu ortada iken, okul yöneticilerini suçlayan bir anlayis dogru degildir” ifadelerini kullandi.

Zamlara Tepki

Akaryakit, dogalgaz ve elektrik zammina da deginen Gündogdu, söyle konustu: “Akaryakit gibi bir kaynaga zam geldiginde, sekerinden suyuna, ekmeginden pirincine her seyi etkileyecek. Yüzde 9 issizin oldugu, 1 milyon 800 bin emeklinin, memur emeklisinin emekliye ayrildiginda maasinin yüzde 30 azaldigi, 5 milyonun üzerinde asgari ücretlinin oldugu ve tek maasla çalisanlarin büyük çogunlugunun hala yoksulluk sinirinin altinda maas aldigi bir ortamda, zammin is barisi ve vatandaslarin satin alma gücünü olumsuz etkilemesi dolayisi ile dogru olmadiginin altini çiziyorum. Zam, bankada çalisan isçiye yansidi ama bankaciya yansimadi. Tüccarin çalistirdigi asgari ücretliye yansidi ama tüccara yansimadi. Iste tam da sorun bu.”

Gündogdu, Kasim ayinda yapilacak Kamu Personeli Danisma Kurulu Toplantisi’nin ilk gündem maddesini zamlarin olusturacagini dile getirdi.

Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, özlük konularinda yasanan sikintilara deginerek, katilimcilarin bu konudaki sorularini cevapladi.

Toplantida kisa bir konusma yapan Bolu Sube Baskanimiz Ahmet Koçak ise, Egitim-Bir-Sen’in 5 yildir Bolu’da yetkili oldugunu belirterek, bu yetkinin kazanilmasinda payi olanlara tesekkür etti.

Toplantida, göreve yeni baslayan stajyer ögretmenlere Genel Baskan Ahmet Gündogdu tarafindan, düzenledigimiz ögretmenlik hatiralari yarismalarinin dereceye giren eserlerinin yer aldigi “Kelebegin Rüyasi” hediye edildi.

Üniversitelerde Özgürlüklerin Önü Tamamen Açilmalidir

Ahmet Gündogdu, Abant Izzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coskun ile bir araya gelerek, görüs alisverisinde bulundu. Egitim ve saglik çalisanlarinin sorunlarinin ele alindigi görüsmede, Rektör Prof. Dr. Coskun, üniversitedeki hizmetlerini anlatarak, getirdigi yenilikler hakkinda bilgi verdi.

Gündogdu, egitim ve sagligin devletin temel hizmet alanlari oldugunu dile getirerek, “Bu alanlarda hizmet üreten çalisanlarin temsilciyiz. Bu iki alanda ayni zamanda yetkiliyiz. Dolayisiyla egitim ve saglik hizmetlerinin kalitesinden de sorumluyuz. Bu alanlarda çalisanlarin sorunlarini çözdükçe, çalisanlarin üretecekleri hizmetin kalitesi daha da artacaktir” diye konustu.

Üniversitelerin özgürlüklerle anilmaya baslamasinin çok önemli oldugunun altini çizen Gündogdu, üniversitelerde bilimsel özgürlügün de önünün tamamen açilmasi gerektigini vurguladi.

Düzce Ziyaretleri

Daha sonra Düzce’ye geçen Ahmet Gündogdu ve Ramazan Çakirci, Memur-Sen’e bagli sendikalarin sube baskanlari ile birlikte çesitli ziyaretlerde bulundu.

Vali Adnan Yilmaz, Gündogdu’yu Düzce’de görmekten mutluluk duyduklarini ifade ederek, “Birlikte daha iyisini yapacagiz. El ele vererek Düzce’yi en üst seviyeye tasiyacagiz” dedi.

Gündogdu ise, Düzce’nin kendisi için çok önemli bir yere sahip oldugunu belirterek, kente gelmekten büyük mutluluk duydugunu dile getirdi.

Ziyaretin sonunda Yilmaz’a yayinlarimizdan olusan bir set takdim eden Gündogdu, daha sonra Belediye Baskani Ismail Bayram’i, Il Milli Egitim Müdürü Murat Yazici’yi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ömer Faruk Siran’i ziyaret etti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen