Haber
2015-10-24 07:58:19
Hedefe ulaşmak için herkes katkı vermelidir

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Kol kola girerek, çalışma tempomuzu artırarak, bir milyon üye hedefine doğru yol alıyoruz. Bu hedefi tutturmak, sadece başkanlarımızın üzerine düşen bir görev değil, bütün üyelerimiz elini taşın altına koyarak katkı vermelidir” dedi.

Ali Yalçın, Memur-Sen Bolu İl Temsilciliği’nin “Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye” sloganıyla öğretmenevinde gerçekleştirdiği programda katılımcılara hitap etti.

Faiz, rant, terör, silah ve himmet lobisinin bir olup istikrarımızı hedef aldığını ifade eden Yalçın, milletin lobisi olarak, istikrarı hedef alanlara karşı direndiklerini söyledi. Yalçın, şöyle devam etti:

“Faiz lobisi ile Anadolu sermayesini, rant lobisi ile kazanımlarımızı, silah lobisi ile birliğimizi, himmet lobisi ile geleceğimizi, terör lobisi ile kardeşliğimizi hedef alıyorlar. Biz ise safları sıklaştırıp, erdemli bir duruş sergileyerek karanlık lobilerin planlarını bozacağız, irademizi kafese almaya çalışanların kirli emellerini boşa çıkartacağız. Bize dayatılan sınırları aşıp medeniyet buluşmasını gerçekleştireceğiz. Bizim üst aklımız inancımız, onların üst akılları baronlar.”

Dalgakıran, oyunları bozan teşkilatız

Türkiye’nin, dinine, rengine, ırkına bakmaksızın mazlumların, masumların, mağdurların yanında olmaya, zalimlerin karşında durmaya devam etmesi gerektiğini kaydeden Yalçın, “Bizler ise duruşumuzu sürdürmeliyiz. Çünkü biz Memur-Sen olarak, oyunları bozan, dalgakıran, yeri geldiğinde milli iradeden aldığımız güçle oyun kuran teşkilatız. Türkiye’de düne ait ne kadar tortu varsa, temel hak ve özgürlükler anlamında ne kadar engel varsa tamamını ortadan kaldıran, bütün kazanımların altında yeri, teri ve imzası olan teşkilatız” şeklinde konuştu.

Sendikacılığa yeni bir soluk kazandırdık

Amaçlarının rekabet zemininde akademik/hizmet sendikacılığı olduğunu vurgulayan Ali Yalçın, şunları söyledi: “İnsan onurunu merkeze alarak sendikacılığa yeni bir soluk kazandırdık ve kavga zemininden çıkarıp, hizmet zeminine taşıdık. Bu ülkede kavga zemininde rekabet vardı, bizim gayretimizde ise rekabet zemininde akademik hizmet sendikacılığı vardır. Geçmişte bize bir gün ömür biçenlere inat, birlerle başlayan yolculuğumuz bugün 850 bin sayısına ulaştı. Şimdi hedefimiz 1 milyon üye sayısına ulaşmaktır.”

Hak ve adalet mücadelesinde epey yol kat ettik

Sadece kuruş sendikacılığı değil, duruş sendikacılığı da yaptıklarını dile getiren Yalçın, bugüne kadar hak ve adalet mücadelesinde önemli yol kat ettiklerini belirterek, “Memur-Sen, 8 yıllık kesintisiz eğitimi milli güvenlik kurulu kararlarıyla tahkim edenlerin, 12 yaşına kadar cami kapısını yasaklayan, çocukların bu ülkede dinle bağı olmasın tuzağını kuranların, ‘biri bizi gözetliyor’ haline getirilen Milli Güvenlik Dersi’yle okulları baskı altına alanların, üniversite kapılarını çilehaneye dönüştüren, çocukların ağzından burnundan getiren katsayı tuzağı kuranların tamamının tezgahını boşa çıkaran teşkilatın adıdır” diye konuştu.

Teşkilat olarak kol kola, omuz omuza yolculuklarına devam ettiklerini kaydeden Yalçın, “Birler alt alta olursa, toplamı üç eder, ancak birler yan yana, kol kola ve omuz omuza olursa yüz on bir eder ve daha güçlü, daha diri ve daha etkili olurlar. İşte Memur-Sen teşkilatı da böyledir ve böyle olmayı da sürdürecektir” ifadelerini kullandı.

“Önümüzdeki yıl Mayıs ayında bir milyon üye hedefine ulaşacağımıza inanıyorum” diyen Yalçın, bunun sadece başkanların üzerine düşen bir görev olmadığını, bütün üyelerin sorumluluk alarak katkı vermesi gerektiğini kaydetti.

Yerli arabanın ilk müşterisi biziz

Yalçın, Türkiye’nin yerli otomobil üretim çalışmalarıyla ilgili gelişmelere de değinerek, bazı kesimlerin yerli olan her ne varsa hemen bir çamur atma, itibarsızlaştırma girişiminde bulunduğunun altını çizdi. Yalçın, “Dün Erbakan’ı hedef alanların bugün Erdoğan’ı hedef aldığını görüyoruz. Bu ülkenin kalkınma sürecine, bu ülkeye yürek katanlara çelme takmaya çalışanların olduğunu görmenin üzüntüsünü yaşıyorum. ‘Mesele Türkiye’nin şeftali yerine motor üretmesiydi’ diyen rahmetli Erbakan Hoca’nın bıraktığı geleneği devam ettirmeye çalışıp bu ülkede yerli otomobil üretme iradesi ortaya konulduğunda buna çamur atmaya kalkışanlara inat, yerli arabanın ilk müşterisi biziz diyorum” dedi.

Koçak: Her daim doğrunun yanında, yanlışın karşısındayız

Memur-Sen Bolu İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ahmet Koçak ise, sendikal yolculuğa, kamu görevlilerinin ve milletimizin haklarını korumak, davalarını savunmak için çıktıklarını belirterek, “Sizlerin desteğiyle de doğrunun her daim yanında, yanlışın da karşısında durduk. Birkaç erdemli adamla çıkılan bu yolda şimdi 850 binlerdeyiz ve hedef 1 milyon üye. Bu hedefimizi gerçekleştirmek adına bu kutlu davada varız. Mücadele etmeyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Programda, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Tufanoğlu, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve Milletvekili Adayı Fatih Metin de birer konuşma yaptılar. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen