Haber
2013-04-16 07:38:29
Hedefi Daima Yüksek Tutmak ve İstikameti Kaybetmeden Yürümek Gerekir

Eğitim-Bir-Sen Ankara 4 No’lu Şube divan toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı Teyfik Yağcı’nın katılımıyla Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Yenimahalle, Etimesgut, Sincan, Ayaş, Güdül, Beypazarı ve Nallıhan ilçe temsilcilik yönetim kurullarının katıldığı toplantıda konuşan Teyfik Yağcı, bir hedefe yönelip, bir tepeye tırmanırken çok çaba sarf edildiğini ifade ederek, “Zirveye varıldığında, amaca ulaşıldığında bir rahatlama, bir nefes alma dönemi başlar. Her zaman yeni hedefler vardır. Bunların hepsi de ulaşılmayı beklemektedir. Dağlar ne kadar yüksek olursa olsun, yol onların üzerinden geçer, yolcu onların üstünden aşar; yeter ki azmi olsun, kararlılığı bulunsun, yoruldukça enerjisini yeniden toparlasın ve ‘devam’ diyebilsin. Dinlenerek ama durmadan yola devam etmek; hedefi daima yüksek tutarak, istikameti kaybetmeden yürümek gerekiyor” dedi.

 

Kimsenin Sesinin Çıkmadığı Zamanlarda Alanlara Çıkan Bir Örgütüz

Haklıyı güçlü kılmak, birey hakkının en temel insan hakkı olduğunu bilmek ve korumak; insan haklarına yönelik her türlü şiddet, baskı, zulüm ve haksızlığa karşı çıkmak; hür düşünceyi, özgür iradeyi, fikir, inanç ve ifade özgürlüğünü en temel insan hakkı bilmek ve savunmak; antidemokratik, çağdışı oluşum ve yapılanmalara karşı çıkarak demokratik hukuk devletinin kurulması ve korunması için mücadele etmek için sendikal yolculuğa çıktıklarını kaydeden Yağcı, şöyle devam etti: “Şunu çok iyi biliyoruz ki, gelecek ancak ve ancak, haklarının müdafaası, değerlerine sahip çıkma noktasında kararlı, zalimlere diklenecek kadar gözü kara ve aslanların önüne çıplak atlayacak kadar da cesur olanların olacaktır. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen ailesi bunu göstermiştir. Yetkili sendika olması o kadar kolay ve basit olmamıştır. Kimsenin sesinin çıkmadığı zamanlarda alanlara çıkmıştır. Koşulacak zaman koşmuş, konuşulacak zaman konuşmuştur. Bunu ‘Ortak Akıl’ mitinglerinde herkes görmüştür. Garip, mahzun, zayıf ve güçsüz insanların kalplerinde, gönüllerinde heyecanlar uyandıranlar sizlersiniz. Beli bükülmüş ihtiyarların ellerini semaya kaldırıp dua ettiren sizlerin gayretleridir. Bunun en güzel örneğini referandum sürecinde, mitinglerle yol göstererek, kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü imza kampanyasında 12 milyon 300 bin imza toplayarak gösterdiniz. Hayırlı işlerde lokomotif olan sizlersiniz.”

Herkesin Görevinin İdrakinde Olması Meselenin Çözüm Noktasıdır

Eğitimcilerin, bir toplumun müteharrik gücü, lokomotifi; yüksek, ulvi gayeler için fazilet, erdem ve disiplinle donanmış, kendini eğitim hizmetine adamış fedailer; içinde bulunduğu toplumu eğitme ve dönüştürme çabasına tüm benliği ile katılmış kişiler olduğunu vurgulayan Teyfik Yağcı, herkesin görevinin idrakinde olmasının meselenin çözüm noktası olduğunu dile getirdi.

 

Teşkilat Olarak Sorumluluk Almaktan Kaçamayız

Yağcı, eğitimli ve eğitimci bir sendika olarak, Türkiye’nin en büyük ve en güçlü sivil toplum örgütü olarak, milleti sahil-i selamete çıkaracak büyük bir gemide çalışan görevliler olduklarını belirterek, “Hedefimizden sapmadan, pusulayı kaybetmeden, buzdağlarının çarpmalarına meydan vermeden bu gemideki yolcuları ulaşmaları gereken limana çıkarmak, bizim omuzlarımızda, tarihin ve talihin yüklediği bir sorumluluktur. Onun için bizler kişi olarak ve teşkilat olarak sorumluluk almaktan kaçamayız. Bunu başaracak güçteyiz, azimdeyiz; gerekli olan bilgi ve tecrübe birikimine de sahibiz” şeklinde konuştu.

Korku: Hedefi Aşmak İçin Elimizden Geleni Yapacağız

Eğitim-Bir-Sen Ankara 4 No’lu Şube Başkanı Tekin Korku, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yönetim kurulu üyelerinin aynı heyecan ve dinamizmle çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Korku, 15 Mayıs’a kadar belirledikleri hedefi aşmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen