Haber
2014-01-13 06:44:37
Hedefimiz, Etkin Faaliyetler Yapmak ve Kadın Odaklı Politikalar Üretmek

Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Safiye Özdemir, kadını, başta eğitim olmak üzere, kültürel, siyasal, ekonomik ve sosyal hayatın içine çekmeyi amaçladıklarını kaydederek, “Bu anlamda öncelikli hedefimiz, etkin, örgütlü faaliyetler yapmak ve kadın odaklı politikalar üretmektir” dedi.

Eğitim-Bir-Sen İzmir Şube Kadınlar Komisyonu İlçe Temsilcileri toplantısında konuşan Safiye Özdemir, kadınların dünyada ve Türkiye’de dezavantajlı gruplar arasında olduğunu belirterek, “Kadının eğitimi, sosyal ve siyasal hayata katılımı sorunlu alan olarak görülmektedir. Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu olarak, hepimizin ortak amacı, kadını, başta eğitim olmak üzere, kültürel, siyasal, ekonomik ve sosyal hayatın içine çekmektir. Bu anlamda öncelikli hedefimiz, etkin, örgütlü faaliyetler yapmak ve kadın odaklı politikalar üretmektir” şeklinde konuştu.



 

Tüm Renkleri Kuşatan Bir Sendikayız

Kadın cinayetlerinin basında çıkan haberlerle normalleştiğine dikkat çeken Özdemir, şöyle devam etti:

“Kadınların sudan bahanelerle öldürüldüğüne şahit oluyoruz. Kadını, Kürt ya da Türk, siyah ya da beyaz olarak ayırmıyoruz. Kimseye ambargomuz yok. Kadın cinayetlerini önleyebilmek adına aile ve temel değerlerimize uygun olan kadın bazlı bütün ortak çalışmalara açığız. Tüm renkleri kuşatan bir sendikayız.”



 

Tabuları Kırmalıyız

Kadınlar Komisyonu Bölge toplantılarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Özdemir, kadınların sendikal alanı kadına ait bir alan olarak görmediklerini tespit ettiklerini dile getirerek, “Kadınlar sendikayı, erkek egemen bir alan olarak belleklerinde kabul etmiş. Kadınlar bunu aşıp sendikal alana dâhil olmadıkları gibi, erkekler de o yolu açıp kadınlara fırsat vermiyorlar. Bizlerin bu noktada aidiyet duygusu yaratıp bu tabuyu kırmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Özdemir, İzmir Kadınlar Komisyonu ile ilgili olarak şunları söyledi: “İzmir’de farklı bir fotoğrafla karşılaşacağımızı tahmin edebiliyorduk. Sizleri birebir tanıyarak da burada bunu gördük. İzmir Kadınlar Komisyonu, çalışma disiplini ve aktifliği olarak farklı bir konumda. İzmir’de, son 3-4 aylık bir süreçte ortalama 400 arkadaşımızın katıldığı teşkilat toplantılarımızın dışında bir izlenimle karşılaştık.” 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen