Haber
2013-11-12 06:43:51
Hedefimiz, Hayatın Her Alanında Kadınların Etkinliğini Artırmak

Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkanı Vekili Fatma Kurtçuoğlu, hedeflerinin, hızla değişen toplumsal dinamiklerde, başta sendikal faaliyetler olmak üzere, eğitim, çalışma hayatı, siyasi ve sosyal hayatın her alanında kadınların etkinliğini artırmak olduğunu söyledi.

Genel Merkez Kadınlar Komisyonu, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı’nı Mersin ve Gaziantep’te gerçekleştirdi.

Mersin, Adana, Niğde, Karaman, Hatay ve Osmaniye Kadınlar Komisyonu Başkan ve üyelerinin katıldığı Akdeniz Bölge Toplantısı’nda konuşan Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkan Vekili Fatma Kurtçuoğlu, hedeflerinden birinin, hızla değişen toplumsal dinamiklerde, kadınların, başta sendikal faaliyetler olmak üzere, eğitim, çalışma hayatı, siyasi ve sosyal hayatın her alanında etkinliğini artırmak olduğunu belirterek, “Kadınların söz konusu alanlarda varlık göstermeleri Avrupa’da ancak 19. yüzyılda görülmeye başlanmıştır. Bizde ise 19. yüzyılın son çeyreğinde kadınların eğitimi ve eğitim yoluyla meslek edinebildiklerini görüyoruz. Özellikle II. Abdülhamit, hem eğitim kurumlarını yaygınlaştırmış hem de muallim mekteplerini açarak kadınların eğitimine özel önem vermiştir” dedi.

Sahip oldukları kimlikle, korkmadan, çekinmeden ve hiç bir komplekse kapılmadan sorunlarını dile getirmek ve çözmek istediklerini kaydeden Kurtçuoğlu, şöyle konuştu:

“Yılların verdiği suskunluğu, küskünlüğü ve kırgınlıkları bir kenara bırakıp üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz. Etkin ve örgütlü bir şekilde gündemi takip ederek belirlemek istiyor; görmezden gelinmeyi, yok sayılmayı ya da bizi vitrinde birilerinin temsil etmesini istemiyoruz. Genel yetkili sendikamızın örgütlü bireyleri olarak, güçlü bir şekilde toplumdaki yerimizi almak istiyoruz.”

 

‘Rakamlarla 28 Şubat’ Çalışmamızın Birçok Faydası Olacak

Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Kilis Kadınlar Komisyonu Başkan ve üyelerinin katıldığı Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı ise, Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkan Yardımcısı Habibe Öçal’ın açılış konuşmasıyla başladı.

“Rakamlarla 28 Şubat” çalışmasıyla ilgili bilgi veren Öçal, Kadınlar Komisyonu olarak, o dönemde hukuk dışı yöntem ve dayatmalarla haklarında açılmış soruşturma ve yürütülmüş yargılamalar neticesinde mağdur edilen ve mağduriyetleri hala sürmekte olan herkesin bu sürece müdahil olmasını ve ses vermesini istediklerini ifade ederek, “Sizlerden gelecek olan verilerle yapacağımız bu çalışmanın birçok faydası olacak. 28 Şubat kararlarıyla okuma ve çalışma hakları ellerinden alınanların sayısının tam olarak bilinememesi, bu sorunun yol açtığı vahim boyutların görülmesini de güçleştirmektedir. Bu konuda afaki konuşmak yerine, somut veriler üzerinden söz söylemek artık bir gerekliliktir. Bu açıdan konuya sağduyuyla yaklaşıp konuyla ilgili bir veri toplama çalışmasının acilen yapılmasının zorunluluğu ortadadır. İstatistiklere dayanan böyle bir çalışma, hem ulusal hem de uluslararası arenada haklılığımızın belgesi olarak elimizi güçlendirecektir. Bizler bu hukuk dışı süreçte mağdur edilen herkesi yaşadıkları mağduriyeti konu alan bir özgeçmiş ve iletişim bilgileriyle bize ulaşmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen