Haber
2014-01-04 06:44:30
Hem Özlük Hem de Özgürlük Mücadelesi Veriyoruz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, konfederasyon olarak değerler sendikacılığını önemsediklerini söyledi. Tüm kamu görevlilerinin özlük hakları için mücadele etmenin yanı  sıra özgürlük alanlarının ve demokrasinin genişletilmesi için mücadele ettiklerini ifade eden Gündoğdu; “Biz değerler sendikacılığının mimariyiz. Hem özlük hem de özgürlük mücadelesi veriyoruz” dedi.

Memur-Sen Başkanlar Kurulu, Başkent Öğretmenevi’nde il  temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, “Sendikacılık bir araçtır. Asıl olan, değer yargılarımıza sahip çıkmak, demokrasi ve özgürlüklerin daha da artırılması için mücadele etmektir. Bu temeller üzerine kurulan Memur-Sen, ülkemizin  demokrasisinin  gelişmesi, kamu görevlilerinin sosyal ve ekonomik haklarının korunması ve geliştirilmesi mücadelesini sürdürmektedir. Biz sendikal faaliyetlerin yanı sıra dünyanın neresinde  olursa olsun, mazlum ve mağdurların her zaman sesi  olmaya  çalıştık.  Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Mısır, Suriye, Myanmar, Bangladeş başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanında yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Çünkü Memur-Sen’in kuruluş felsefesi, özgürlükleri ve demokrasiyi savunmak, mağdur ve mazluma el uzatmaktır” şeklinde konuştu.



 

Gündoğdu, il temsilcilerine seslenerek, Memur-Senli olmanın büyük sorumluluklarının bulunduğunu, bu sebeple görev yaptıkları bölgelerde hiç bir gönlü  kırmamalarını istedi. Toplumun tüm  kesimlerini ön yargısızca kucaklamaları gerektiğinin altını  çizen Gündoğdu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Memur-Sen, bir erdemliler hareketidir. Bize  yakışan ‘amasız’, ‘fakatsız’ toplumun tüm kesimlerini  kucaklamaktır. Benim sizlerden istediğim, illerinizde  veya ilçelerinizde hiçbir gönlü  kırmayın. Kırdığınız varsa, gidip gönlünü almaya çalışın.” 

Toplantıda bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer ise,  yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Eğitim-Bir-Sen olarak, bölge toplantılarını gerçekleştirdiklerini belirten Özer, 7 bölgede 11 toplantı yaparak, 8 bini aşkın teşkilat yöneticisiyle biraraya geldiklerini söyledi. Özer, şimdi de genişletilmiş işyeri temsilcileri toplantılarına başladıklarını kaydetti.

Şubelerin hizmet binası ihtiyacının giderilmeye başlandığını ifade eden Özer, “Bu binaları, üyelerimize faydalı hizmetler için kullanacağız inşallah” dedi.

Aynı amaçlarla faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarıyla ilişkilerine de değinen Ahmet Özer, “Eğitim-Bir-Sen olarak, ‘Büyük Türkiye’ idealine tüm gücümüzle ve enerjimizle katkı sunmaya, destek olmaya, çözüm üretmeye, bu ideale inanmış tüm sosyal kesimlerle işbirliği yapmaya yönelik tavrımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen