Haber
2010-04-17 07:20:55
Her Darbe Girisimi Milletin Hem Ekmegini Hem Özgürlügünü Tokatlamistir

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, kamburlardan beslenen bir Türkiye yerine, kambur- larindan kurtulmus bir Türkiye istediklerini söyledi. Gündog- du, “Her darbe girisimi, milletin ve çalisanlarin hem ekmegini hem özgürlügünü tokatla- mistir” dedi.

 

Sendikal çalismalarda bulun- mak üzere Çorum’a giden Ahmet Gündogdu, Vali Mustafa Toprak’i ziyaret etti.

 

Burada konusan Gündogdu, Türkiye’de demokratiklesme adina önemli açilimlar yapildigini ifade ederek, “Bazilari gardlarini, icraati gerçeklestirene göre aliyor. Yapilana degil, kimin yaptigina bakiyorlar. Artik milletin hakemligine güvenilmelidir. Milletin hakemliginden kaçilmamalidir” dedi.

 

Anayasa degisikligi paketinin eksikleri olmasina karsin, pakette yer alan hiç bir maddenin gerekliligine itiraz edilemeyecegine dikkat çeken Gündogdu, “Kamu çalisanlarina grev hakkinin verilmemesi, siyaset yasaginin kaldirilmamasi dikkat çeken eksiklikler arasindadir. Ayrica yargida çift baslilik giderilmiyor; HSYK’nin, meslekten men disindaki kararlari halen yargi denetimine açilmis degildir. Ancak, biz bu paketteki iki maddeyi çok önemsiyoruz; bunlardan biri Türkiye açisindan önemli; darbecileri ve darbe planlayicilari koruma altina alan geçici 15. maddenin kaldirilmasi. Digeri de sendikal açidan büyük ugraslarla kazanilan toplu sözlesme hakki. Biz, bu haklarin yeni kazanimlara yol açmasini umuyor ve bekliyoruz” seklinde konustu.

 

Önceligimiz Tam Demokratiklesmedir

Anayasa degisikligi paketinin ülkenin demokratiklesmesine katkida buluna- cagini kaydeden Gündogdu, “Agacin gövdesi yanarken, biz meyve derdinde olmayiz. Önceligimiz, her zaman tam demokratiklesmedir” ifa- desini kullandi.

 

Artik ülkedeki batakliklarin kuru- tulmasi gerektigini belirten Gün- dogdu, esit yurttas ilkesinin yeniden hayata geçirilmesi için çagrida bulundu.

 

Çorum Valisi Mustafa Toprak ise, ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek, bütün sivil toplum kuruluslarina esit mesafede olduklarini söyledi. Memur-Sen’in, sadece elestiren degil, sorunlarin çözümünde ortak olan ve isbirligi içinde çalisan bir sivil toplum örgütü oldugunu kaydeden Vali Toprak, söyle konustu: “Sivil toplum, demokrasinin vazgeçilmezlerindendir. Halkin nabzi, sivil toplumlar araciligi ile ölçülür. Valilikler nasil devletin temsilcisi ve halkin kucaklayicisi ise, sivil toplum kuruluslari da, adina çalistiklari, faaliyette bulunduklari kitleler için hareket etmelidir. Memur-Sen, bu açidan önemli bir misyonu yerine getirmektedir.”

 

Vali Toprak, Gündogdu’ya, ziyaretin anisina Çorum’un sahip oldugu güzellikleri simgeleyen bir plaket verdi.

 

Isigin Artmasi Yarasalarin Yürürlükteki Çalisma Biçimini Sona Erdirecek

Gündogdu, daha sonra Çorum Belediyesi’ni ziyaret ederek, Baskanvekili Zeki Gül ile görüstü. Özgürlükleri önemsediklerini dile getiren Gündogdu, “Her darbe girisimi, e-muhtirasi veya darbesi islak imzasi, Balyoz plani, bu milletin ve çalisanlarin hem ekmegini hem özgürlügünü tokatlamistir” dedi.

 

Sendika olarak yaptiklari çalismalar hakkinda bilgi veren Gündogdu, artik sendikacilarin ya da siyasetçilerin “dayima söylerim” gibi söylemlerle darbecilere kendisini akraba göstererek, ayakta kalma anlayisindan vazgeçmeleri gerektiginin altini çizen Gündogdu, “Kimin bu ülkeye dair üretecegi bir sey varsa, bu konuda rekabet etmeli. ETÖ’ye ev sahipligi yaparak, Imrali’ya selam göndererek, siyaset yapma devri bitsin. Yarasalar isigi sevmez. Isigin, aydinligin artmasi, bütün yarasalarin yürürlükteki çalisma biçimini sona erdirecek bir yaklasim olacaktir” diye konustu.

 

Ziyarete, Ahmet Gündogdu’nun yanisira, Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, Memur-Sen Çorum Il Temsilcisi ve Sube Baskanimiz Erol Kavuncu ile Memur-Sen’e bagli sendikalarin sube baskanlari ve temsilcileri de katildi.

 

Ahmet Gündogdu ve beraberindeki heyet, daha sonra Il Milli Egitim Müdürü Aytekin Girgin, Çorum Defterdari Yasar Ahmet Özkan, Il Saglik Müdürü Dr. Adem Bilgin, Çorum Emniyet Müdürü Necmettin Emre ve Çorum Devlet Hastanesi Bashekimi Arslan Erkan’i ziyaret etti.

 

Gündogdu, Memur-Sen Il Divan Toplantisi’na katildiktan sonra, ‘Kusatilmis Demokrasi ve Sivil Toplum’ konulu konferansa konusmaci olarak katildi.

 

Gece Muhtiralarina ‘Ortak Aklin’ Sesiyle Dur Dedik

Sivil toplumun, demokrasinin güvencesi olmasi gerektigini söyleyen Gündogdu, yakin geçmisimizde bunun örnegini çok göremediklerini ifade etti. Memur-Sen’in bu anlamda bir tarih yazdigini belirten Gündogdu, “Darbelere karsi çiktik. Gece muhtiralarina ortak aklin sesiyle ‘Dur’ dedik. Insan hakki ihlallerine karsi sesimizi yükselttik. Filistinlinin ugradigi soykirim ve insanlik disi muameleye, meydanlari doldurarak tepkimizi koyduk. Danistay’dan gelen katsayi kararlarina sessiz kalmadik” dedi.

 

Türkiye’nin demokratiklesmesi yolunda en büyük engelin mevcut anayasa oldugunu ve bunu sürekli gündeme getirdiklerini vurgulayan Gündogdu, söyle devam etti: “Anayasayla ilgili çalismalar yaparak mayinli maddelerini tespit ettik ve bunu kamuoyu ile paylastik. Gündemdeki paket, bütün sorunlari halletmese de, ‘hayir’ diyebilecegimiz bir maddesi de yok. Sendikal açidan da, ülkemiz açisindan da önemli kazanimlar getiriyor. Bu açidan destekliyoruz.”

 

Terörle mücadele konusuna da deginen Ahmet Gündogdu, milli birlik ve beraberligin saglanmasinda Çanakkale Ruhu’na ihtiyaç duyuldugunu bildirdi. Herkesin ten renkleri farkli olmasina ragmen, gözyaslarinin ayni olduguna dikkat çeken Gündogdu, “Herkes anadilini ögrenebilmelidir. Ancak egitim dilimiz Türkçe olsun. Dogu’daki anne de, batidaki anne de aglamasin” diyerek konusmasini tamamladi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen