Haber
2013-11-07 06:43:49
"Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var"

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz ve beraberindeki heyet, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’yu ziyaret ederek, başlatmış oldukları ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ kampanyası hakkında bilgi verdi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, çalışanların ekonomik, özlük, mesleki hak ve menfaatlerinin korunup geliştirilmesi için yüzlerce kazanım elde ettiklerini belirten Ahmet Gündoğdu, “Ülkemizde ve dünyadaki sosyal ve toplumsal gelişmelere karşı da oldukça duyarlıyız. Faydalı işlere ya doğrudan katılıyoruz ya da İHH gibi sivil toplum kuruluşlarına destek veriyoruz” dedi.

Dünyada doğal afetler, felaketler, savaşlar ve kazalar sebebiyle çok sayıda ailenin acılar yaşadığını ve bu acıların en zor olanını da yetim kalan çocukların yaşadığını ifade eden Gündoğdu, “Kurban Bayramı’nda bir giyim firmasıyla anlaştık. 81 ilde 1150 yetimi giydirdik. İlerleyen yıllarda inşallah bunları daha profesyonel hale getirerek yapacağız” şeklinde konuştu.

Memur-Sen’in, ülkedeki iç karışıklık ve zulüm nedeniyle Bangladeş’e göç etmek zorunda kalan Arakanlı Müslüman çocukların eğitim ve barınma ihtiyaçları için yapmayı planladığı külliyenin temelinin atıldığını söyleyen Gündoğdu, “Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan adına yapacağımız külliyede ihtiyaç sahibi 300 yetim ve öksüz çocuğun barınma ve eğitim ihtiyacı karşılanacak. 300 yetim için ‘koruyucu anne-baba’ uygulaması başlatacağız. Üyelerimizden dileyenler, oradaki bir yetiminin masraflarını karşılayabilecek. Yine onlara burs vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Bir-Sen’in, Memur-Sen’in sadece bir sendika veya konfederasyon olmadığını, insani olan, insana dair tüm hüzün ve sevinçlerin paylaşılmasını kendisine şiar edinen bir sivil toplum örgütü olduğunu vurgulayan Ahmet Gündoğdu, “Memur-Sen olarak, her yıl, dünyanın değişik yerlerindeki ihtiyaç sahiplerine kurban yardımında bulunuyoruz. Bu Kurban Bayramı’nda da Memur-Sen olarak, Arakan’da zulme uğramış kardeşlerimize 200, Kazakistan Çimkent’teki ihtiyaç sahiplerine ise 300 kurban bağışladık” diye konuştu.

İHH tarafından başlatılan, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı destekli ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ adlı kampanyayı da bu anlamda önemsediklerini kaydeden Gündoğdu, “Bu proje, çocuklarımıza yardımlaşma bilincini aşılayacaktır. Eğitim-öğretim çalışanları da bu projeyi sahiplenecektir” dedi.

İHH Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz ise, UNİCEF rakamlarına göre dünya üzerinde 200 milyon yetim çocuk bulunduğunu ve buna 52 ülkenin dâhil olmadığını belirterek, “100 milyon çocuk sokaklarda yaşıyor. Her gün 10 bine yakın çocuk yetim kalıyor. Bu, 2,1 milyonu Afrika’da olmak üzere, senede 3,5 milyon çocuk ediyor” şeklinde konuştu.

Başlatmış oldukları kampanyanın amacının, çocuklar için iyilik kapılarından birini aralayabilmek olduğunu ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye’deki çocuklarla dünyanın yetimlerini bir araya getirmek ve bir çocuk dayanışması temin etmek; dünya üzerinde nice mahrumiyetlerle yaşayan çocuklarımıza desteğimizi artırmak istiyoruz. Proje ile Türkiye’de her evde yetimler konuşulacak ve farkındalık artacak.” 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen