Haber
2010-11-29 06:22:01
Her Türlü Illegal Olusumdan Uzagiz

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in türlü illegal yapilanmalardan uzak, kendi ilke ve misyonu dogrultusunda faaliyet gösteren bir sendika ve konfederasyon oldugunu söyledi.

 

Ahmet Gündogdu, Ankara 3 No’lu Subemizin 2. Olagan Genel Kurul Toplantisi’na katildi. Divanin olusturulmasi ve Sube Baskani Ilhan Eranil’in açilis konusmasinin ardindan kürsüye gelen Gündogdu, Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in sendikal basari ve kazanimlarini anlatti.

 

Memur-Sen’in her türlü illegal yapilanmalardan uzak, kendi ilke ve misyonu dogrultusunda faaliyet gösteren bir konfederasyon oldugunu ifade eden Gündogdu, bazi sendika ve konfederasyonlarin kendilerinin bazi siyasi parti ve marjinal gruplarla iliskilerine bakip, Memur-Sen’i de öyle görme çabalarinin beyhude ugraslar oldugunu dile getirdi. Gündogdu, ilkeli ve tutarli davranislarini ve sendikaciliklarini sürdüreceklerini vurguladi.

 

Gündogdu, hak arayisinda sinifta kalanlarin, Imrali ve Silivri’nin etegine yapisanlarin ve basdarbeci Kenan Evren’le ayni oyu vermeye çalisanlarin halini ibretle gören milletimizin gerekli cevabi verdigini belirtti.

 

Referandumla ilgili süreci de degerlendiren Gündogdu, “Bürokratik oligarsiye karsi, kaostan beslenenlere karsi Memur-Sen üstüne düseni yapmistir. Bu sürecin en önemli faktörü biz olduk. Digerleri ise, hem toplu sözlesme çalistayina katilmadilar hem de referandumda ‘hayir’ için mücadele ederek, toplu sözlesmenin aleyhine çalistilar” dedi.

 

Egitim-Bir-Sen’in Milli Egitim Bakanligi’nda, Memur-Sen’in ise genel yetkili konfederasyon olmasinin verdigi güçle birçok basariya imza attiklarini söyleyen Ahmet Gündogdu, kamu çalisanlarinin en büyük basarisinin, toplu sözlesme hakkinin kazanilmasi oldugunu kaydetti. Gündogdu, kamu çalisanlarinin hakkini savundugunu iddia eden diger konfederasyonlarin ise, konustuklarini söylemden öteye götüremediklerini ifade etti.

 

Kendilerinin kamu çalisanlarinin hakkini savunan, ülke ve insanlik meselelerine duyarli, temel insan hak ve özgürlüklerinin savunucusu olduklarini anlatan Gündogdu, Filistin ve Dogu Türkistan mitinglerini buna örnek gösterdi.

 

Egitim-Bir-Sen’in, 18. Milli Egitim Surasi’ndaki katilim ve etkinligini de paylasan Gündogdu, egitim sisteminin sorunlarinin çözümüne yönelik verdikleri önergelerden biri hariç hepsinin kabul edildigini, bunun da ne kadar dogru bir is yaptiklarinin göstergesi oldugunu söyledi.

 

Egitim-Bir-Sen’in genel yetkili sendika olmasi için bütün üye ve yönetimlerin üzerine düseni yapacagina inandiginin altini çizen Gündogdu, yeni olusacak yönetimlerin hizmet yarisindaki bayragi daha ileri tasiyacaklarindan süphe duymadigini sözlerine ekledi.

 

Kongreye, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas da katildi.  

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen