Haber
2010-12-27 06:22:11
Her Türlü Vesayete ve Irkçiliga Karsiyiz

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez Tokat Subemizin, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas Manisa Subemizin Il Divan toplantilarina katildi.

 

Tokat Subemizin Il Divan Toplantisi, Sube Yönetimi, Ilçe yönetimleri, Kadinlar Komis- yonu, Üniversite ve Yurt-Kur temsilcilerimiz, 4/B ve 4/C’li çalisanlarin temsilcilerinin katilimiyla yapildi.

 

Açilis konusmasini Sube Baskanimiz Cemil Çaglar’in yaptigi toplantida Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Egitim-Bir-Sen’in gelecege dönük vizyonu, çalismalari ve hedefleri dogrultusunda bir sunum yapti.

 

“Üyelerimizin, ülkemizin ve insanligin gelecegini dert edinerek sendikacilik yapiyoruz” diyen Etyemez, çerçevesini devletin çizdigi sendikaciliga da, çerçevesi devlete karsi çizilen sendikaciliga da karsi olduklarini söyledi.

 

Sendika olarak tarafsiz ve bagimsiz olduklarini ifade eden Etyemez, ancak temel hak ve özgürlükler, emek söz konusu olunca taraf olduklarini söyledi.

 

Korkulardan Kurtulmak Gerekir

Bürokratik oligarsi basta olmak üzere her türlü vesayete ve irkçiliga karsi olduklarinin altini çizen Etyemez,Devletin tanimladigi milletten, milletin tanimladigi devlete geçilmesi gerektigini düsünüyor ve bu yönde mücadele veriyoruz. Bundan sonra da her türlü vesayete karsi olmaya devam edecegiz. Icazetli demokrasiden kurtuluncaya dek mücadelemiz sürecektir” seklinde konustu.

 

Etyemez, sendikaciligin gelismesinin önündeki en büyük engelin korkular oldugunu belirterek, devletin milletten, bürokratin memurdan, rejimin ise herkesten korkar durumda oldugunu, korkularin kimseye bir sey kazandirmadigini, o sebeple korkulardan kurtulmak gerektigini kaydetti.

 

Konusmasinda, 18. Milli Egitim Surasi’na da deginen Halil Etyemez, Sura’da egitim çalisanlari lehine önemli kararlarin alinmasini sagladiklarini dile getirerek, söyle konustu: “Malum, Sura kararlari tavsiye niteligindedir. Bundan sonra genel merkezimiz kararlarin hayata geçirilmesi için çalisacaktir. Sura’da, ögretmen istihdaminda kadrolu, sözlesmeli, ücretli, vekil ögretmenlik gibi farkli uygulamalara son verilerek tüm ögretmenlerin kadrolu olarak istihdaminin saglanmasi, mevcut sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçirilmesi, ögretmen açigini kapatmak için 150 bin kadrolu ögretmen atamasi yapilmasi, zorunlu hizmet alanlarindaki egitim kurumlarinda görev yapan egitim çalisanlarina zorunlu bölge hizmet tazminati ödenmesi için karar aldirdik. Yine Sura’da ‘Ögretmenlerin 5 yilda bir psiko-teknik testten geçirilmesi’ önerisinin kabul edilmemesini saglayarak, ögretmenleri ‘psiko-teknik testten geçirilme’ ayibindan kurtardik.”

 

Durusumuzla Tarihe Geçtik

Manisa Subemiz, Il Divan Toplantisi’ni, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas’in katilimiyla Ögretmenevi’nde gerçeklestirdi.

 

Toplantinin açilis konusmasini yapan Sube Baskanimiz Mehmet Emin Sofuoglu, herkese hizmet için gayret gösterdiklerini belirtti.

 

Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, degerlerimizde aldigimiz güçle her türlü haksizliga karsi olmayi görev bildiklerini ifade ederek, sunlari söyledi:

“Hepimiz bir genel baskan sorumlulugunda çalistik ve çabalarimizla iki yil önce Milli Egitim Bakanligi’nda yetkili sendika olduk. Toplu sözlesme hakkimizdir ve referandumda bu hakkimizi aldik. Ülkeye tepeden bakanlarin karsisinda durduk ve tarihe geçen bir durusumuz oldu. Bunu da her geçen gün sayisi artan üyelerimizle gerçeklestirdik.”

 

Etkili ve güvenilir bir sendikanin nitelikli yöneticileri olarak örgütümüzün var olan bütün unsurlarini en verimli sekilde koordine ederek, hedeflerimize ulasma yolunda yetki, görev ve sorumluluklarimizi kusanmamiz gerektigini vurgulayan Tektas, “Egitimcilerin sosyal, ekonomik, demokratik ve mesleki haklarinin korumasinin, egitimde esitligin saglanmasi ve niteliginin artirilmasinin sorumlulugunu üzerimizde hissederek çalismaliyiz” diye konustu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen