Haber
2011-04-08 07:23:02
Her Zaman Söyleyecek Sözü Olanlarin Sendikasiyiz

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, sendikaciligin, üyelerinin menfaatini korumanin mücadelesini vermek oldugunu ifade ederek, “Memur-Sen olarak bu bilinçle hareket  ediyor, bunun geregini her platformda yapiyoruz” dedi. Gündogdu, Aksaray Subemizi ziyaret ederek, üyelerimiz ile bir toplanti yapti. Burada bir konusma yapan Gündogdu, Türkiye’nin, gündemi son derece hizli degisen bir ülke oldugunu belirterek, “Daha dün darbelerle ilgili serzenislerde bulunurken, bugün daha demokratik bir ülkenin temellerini atmanin gayretini gütmekteyiz. Memur-Sen ve Egitim-Bir Sen ailesi olarak ülkemizin gündemine asla yabanci olmadik. Bizler, dün de, bugün de, yarin da ülkemiz adina söyleyecek sözü olanlarin sendikasiyiz. Hiç kimse bize ragmen, millete ragmen yola çikip basarili olamayacak. Bizler, devletin ve milletin kaynasmasini ve demokrasinin bütün organlarimizda yer etmesini istiyoruz. Ülkemiz büyük bir degisim ve dönüsüm sürecindedir. Bu süreçte üzerimize düseni sonuna kadar yerine getirmenin gayreti içinde olacagiz” seklinde konustu.

 

Ülkemizde bazi kirli sivil topum kuruluslarinin bulundugunu ve bunlarin, mensubu oldugu kurulusun, üyelerinin degil, statükonun hizmetinde oldugunu kaydeden Gündogdu, “Üyelerinin problemlerini çözmenin ötesinde, üyelerinden aldigi gücü farkli bir sekilde kullananlar var. Bu tür anlayislar hiç bir zaman milletle kaynasamaz ve yasama alani bulamaz” ifadelerini kullandi.

 

Sendikaciligin, üyelerinin menfaatini korumanin mücadelesini vermek oldugunun altini çizen Ahmet Gündogdu, söyle devam etti: “Memur-Sen olarak bu bilinçle hareket  ediyor, bunun geregini her platformda yapiyoruz. Nitekim son toplu görüsme sürecinde verdigimiz mücadele bunun bir örnegidir. Ayni zamanda Anayasa degisikligi ve referandum sürecinde de üyelerimizin ve milletimizin menfaati için gerekli gayreti göstererek statükonun degil, milletin kazanmasi için çalistik. Hamd olsun, bundan böyle toplu sözlesme sürecine girmis bulunmaktayiz. Bu da bizi hükümetlerin inisiyatifinden kurtaracak ve bize pazarlik gücü verecektir.”

 

“Millet olarak gördük ki, 28 Subat ve benzeri süreçler bizi kendimize getirdi” diyen Gündogdu, “Millet olarak güçlü olmanin, degerlerine sahip çikmanin anlamini daha iyi kavradik. Darbecilere ve darbeseverlere haddini bildirmenin millet eliyle olabilecegini tüm çevrelere göstermek gerekmektedir” diye konustu.

 

Gündogdu, konusmasinin ardindan üyelerimizin sorularini cevapladi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen