Haber
2013-05-04 07:39:07
Herkesin ‘Benim Anayasam’ Diyeceği Bir Anayasaya İhtiyaç Var

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, herkesin ‘benim anayasam’ diyeceği bir anayasaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu Sekreteri Levent Korkut ile birlikte Bursa’da sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle biraraya geldi. Burada çözüm süreci konusundaki düşüncelerini açıklayan Gündoğdu, “Biz 76 milyon Türkiye’yiz. Bu gemi su alırsa, Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Laz, Çerkez hep birlikte zarar edeceğiz. Bu ülkenin Kürtlük ya da Türklük adına ortaya çıkan, insani değerleri devre dışı bırakan her illegal yapılanması bu millete topyekûn zarar vermiştir. Türk ve Kürt Ergenekonu’nu bitirince Türkiye rahat edecek diyebilmeliyiz, demeliyiz diyorum. Kürt kardeşlerimiz, JİTEM’in, Ergenekon’un yaptığı katliamların faturasını Türk kardeşlerine çıkarmayacak, Türk kardeşlerimiz de PKK’nın yaptığı katliamları Kürt kardeşlerine çıkarmayacak. Eğer bunu başarabilirsek, sorundan beslenenlerin bayram ettiği, milletin ağladığı bir tablodan, çözümden, geleceğin açık olmasından, yavrularımızın acı haberinin sona ermesinden topyekûn bu millet kâr elde edecek” dedi.

Vatan Bölünmez Diye Milleti Bölme Gayretine Girenler…

Memur Sen olarak sürece 36 maddelik raporla destek verdiklerini hatırlatan Gündoğdu, şunları söyledi: “Kırmızı çizgimizi şehitlerimiz, şehit yakınlarımız ilan ettik. Hz. Mevlana’nın metaforunu çok önemsiyorum. Vatanın bölünmezliği, milletin bölünmezliği, birlikte yaşama çok önemli. Onun için birinci ayağımız şehitlerimiz, vatanın bölünmez bütünlüğü, bayrağımız ve devletimizin oluşturduğu sabit değerlerimiz dediğimiz değerlerin üzerinde. Diğer ayağımız ise bu ülkenin huzuru, kalkınması, eğitim ve ekonomik olarak gelişmesi üzerinde dönmeye devam etmektedir. Ayrıca bizim değerlerlerimizde şehitliği, ‘şehitlere ölüler demeyin, onlar diridirler’ diyen medeniyet değerimizin tüm hükümleri ile kavgalı olanlar bugün ‘vatan bölünmez’ diye milleti bölme gayreti içine giriyorsa, milletin buna müsaade etmeyeceğini çok iyi biliyoruz.”

Gündoğdu, öteki oluşturmadan, ‘benim ülkem’, ‘benim milletim’, ‘benim vatanım’ diyen herkesin ‘benim anayasam’ diyeceği yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Levent Korkut ise, günlük olaylarda ortak değerlerden hareketle ortak çözümler geliştirilmesinin önemine değinerek, birçok sorunun, Türkiye’nin uzun yıllardır yaşadığı vesayetçi sistemden kaynaklandığını dile getirdi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen