Haber
2015-01-06 06:52:55
Hesap Bilmez Müfteri Konfederasyonun İftira Hesabı Tutmadı

Memur maaşları üzerinden Türkiye Kamu-Sen'in algı operasyonu tutmadı. İlk gün sitesinden duyurduğu haberin bile arkasında duramayan Türkiye Kamu-Sen'in iftiralarına Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul'dan cevap geldi. Kamu-Sen kazanımları itibarsızlaştırmak için sergilediği tutumu eleştiren Tonbul, ortaya atılan asılsız iddiaları ise tek tek çürüttü. 



İşte Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul'un yayınladığı yazılı açıklama:



Yetkiyi kaybettiği tarihten itibaren dengesini de kaybeden konfederasyon internet sitesine koyduğu haberle hem hesap bilmezliğini hem de müfteri kimliğini bir kez daha tescillemiştir. 



İftiralarıyla malul yenilmeye mahkûm konfederasyon 3 Ocak’ta “Memur Maaşları Eksik mi hesaplanacak” başlığını ve “Maliye Bakanlığı bu yanlışı düzeltmelidir” alt başlığını içeren bir haberi internet sitesine koyar. Zırva tevil götürmez gerçeğine rağmen bu konfederasyona göre 2015 Ocak zammı eksik hesaplanmış ve maaş katsayısı 0,079308 olması gerekirken 0, 079095 olarak belirlenmiştir. Böylece Memur maaşları %3 değil 2,77 zamlanmışmış. Bununla da yetinmemiş malum konfederasyon bir de tablo ekleyip yanlış hesaba, yanlış bilgiye ve iftiralarına dayalı aylık zarar tablosu oluşturmuş. 



Peki gerçekte durum nedir. 



a) Bu konfederasyon gerçek dışı ,itham ve iftiralarla dolu haberi 03 Ocak’ta yapıyor. Bundan 3 gün önce yani 31.12.2014 de Maliye Bakanı Mehmet Şimşek imzasıyla Ocak zamlarına ilişkin bilgi ve açıklamaların yer aldığı genelge yayımlanıyor. O genelgenin 1’inci maddesinin (a) bendine 1 Ocak 2015 den itibaren uygulanacak aylık katsayısı açıkça 0. 079309 olarak belirleyip bütün kurumlara ilan ediyor. Buna rağmen müfteri konfederasyon haberinde aylık katsayısının 0,079095 olarak belirlendiğini deme cehaleti gösteriyor.


b) Aynı haberde sanki aylık katsayısı yanlış uygulanmışçasına malum ve mahkum Konfederasyonun genel başkanı bir çağrıda bulunuyor “Maliye Bakanlığı derhal bu yanlışı düzeltmelidir” diyor. Çağrının içeriğinde de Konfederasyonumuza hata yaptığı yönünde iftira atmaktan geri durmuyor. 2014-2015 dönemi kapsayan toplu sözleşme metnini bir bütün olarak okusalardı bu hataya düşmezlerdi. Hadi bunu yapmadılar. Maliye Bakanlığının genelgesini alıp okusalardı düzeltilecek bir yanlışlığın ve düşülen bir hatanın olmadığını anlarlardı.  Belki de bütün bunları bilerek bu haberi yaptılar. Ne de olsa ya doğruyu anlamamak ya da doğruyu bildiği halde iftiraya sarılmak gibi töreleri var. 


Hesap bilmez müfterinin hezeyan beyanları olarak kaydedilmesi gereken 3 Ocak tarihli haberine ait içeriği internet sitesinden büyük bir telaşla geri çeken malum Konfederasyona bir çağrı da biz yapalım; “Sendikal anlayışınıza yön veren yanlışlarınızı ifşa etmekten yorulduk. Hiç olmazsa hesap makinesini düzgün kullanın, toplu sözleşme metinlerini doğru okuyun, Maliye Bakanlığı Genelgelerini zamanında takip edin.” 


Biz hem kamu görevlilerini doğru bilgilendirmek hem de hesap bilmez müfteri konfederasyonun doğru bilgiye ulaşacağı kaynakları öğrenmesini sağlamak amacıyla; Maliye Bakanlığının konuya ilişkin genelgesini ve BÜMKO (Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’nün) internet sitesinin maaş verilerinin yayınlandığı ilgili bölümüne aşağıda yer veriyoruz. Söz konusu Konfederasyona da büyük bir hararetle kaleme aldığı iftira haberinin bu kadar kısa sürede patlamasına bağlı hayal kırıklığı nedeniyle canı gönülden geçmiş olsun diyoruz.

 

05ocaktablo

 

 

* Tablonun bulunduğu BÜMKO linki: http://www.bumko.gov.tr/TR,909/maas-istatistikleri–verileri.html

 

 

* Maliye Bakanı Mehmet Şimşek imzalı 2015 memur maaşlarına yönelik genelgesi için tıklayınız…

 

 

* Müfteri Konfederasyon Türkiye Kamu-Sen'in sitesinde yayınladığı haber için tıklayınız…

 

Ya bu Müfteri Konfederasyon Türkiye Kamu-Sen yetkili olsaydı?

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen