Haber
2011-05-28 07:23:23
Heyetimiz Simav’da

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer ve Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektas, Kütahya Sube yönetimimiz ile birlikte Simav’daki depremzedeleri ziyaret etti.

 

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, depremden hemen sonra Sube ve Ilçe yöneticilerimizle görüserek, ‘geçmis olsun’ dileklerini ilettiklerini ve gelismeler hakkinda bilgi aldiklarini söyledi.

 

Sube yönetimimiz tarafindan hazirlanan raporu Milli Egitim Bakanligi Müstesarligi’na ilettiklerini, raporda belirtilen konularda müzakereler yaptiklarini belirten Özer, “Bu görüsme sonucunda Bakanlik, ilin talebi üzerine, Simav Ilçesi’ndeki okullarin zorunlu hizmet kapsamina alinabilecegini, fakat Simavli ögrencilere SBS ve LYS sinavlarinda ek puan verilmesinin hukuki olmadigi gerekçesiyle mümkün olamayacagini tarafimiza bildirdi” dedi. 

 

Simav’da görevli egitim çalisanlarina yönelik bir yardim kampanyasi için Bakanliga teklifte bulunduklarini ifade eden Ahmet Özer, girisimleri sonucunda Simav’daki tüm Memur-Sen üyelerine Sekerbank tarafindan 5 bin TL faizsiz kredi kullanma imkani olusturuldugu müjdesini verdi.

 

Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektas, bölge halkinin acisini ve kaygilarini tasidiklarini dile getirerek, deprem gerçegiyle yasamak için gerekli tedbirlerin alinmasi gerektigini kaydetti. Tektas, sendika olarak yasa geregi bagis ve yardim yapmalarinin mümkün olmadigini ama açilacak bir yardim hesabina, yardim yapilmasi için üyelerin yönlendirilebilecegini vurguladi. Esat Tektas, Simav ve çevresine yeteri kadar yatirim ve yardim gelmesi için bürokratik çevreler ile iletisime geçeceklerini sözlerine ekledi.

 

Kütahya Sube Baskanimiz Kamil Uçan, depremden sonra ilçeye gelerek gözlemlerde bulunduklarini, durumun, basindan yansitildigindan çok daha ciddi oldugunu gördüklerini ve ilçede egitim alaninda yapilabilecek faaliyetleri bir rapor halinde, Genel Merkez araciligiyla Bakanliga ilettiklerini anlatti.

 

Simav Ilçe Temsilcimiz Halil Aktay ise, ilçede 19 Mayis tarihinden bugüne kadar irili ufakli depremlerin devam etmesi nedeniyle huzursuz olan halkin evlerine girmeye cesaret edemedigini söyledi. Aktay, Simav’da 2 binden fazla evin, en az 15 okul binasinin ve 30’un üzerinde caminin kullanilamayacak durumda oldugunun ifade edildigine dikkat çekti.

 

Heyetimiz, Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Sirikçi ve Ilçe Kaymakami Yüksel Ünal ile de görüserek, degerlendirmelerde bulundu.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen