Haber
2023-11-04 09:51:36
Hizmet puanı deprem bölgesinde çalışanlar için en üst sınırdan hesaplanmalıdır

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, deprem bölgesinde olağanüstü şartlarda çalışanların ekonomik olarak desteklenmesi, hak ve hukuklarının gözetilmesi, mevzuattaki genel uygulamaların deprem bölgesi için çalışanlar lehine uyarlanması gerektiğini ifade ederek, “Deprem tazminatının ödenmesine, kapsam, miktar ve süre artırılarak, devam edilmelidir. Üniversite çalışanları için geliştirme ödeneğinin oran ve miktarı artırılarak en üst limiti depremin enkazından kurtulmaya çalışılan yerlere uygulanmalı, tüm çalışanlar gözetilmeli, kurumlar arası uygulama farklılıkları kaldırılmalı, fazla mesai ücreti ödenmeli, zorunlu hizmet bölgesi uygulaması kapsamında değerlendirilerek hizmet puanları en üst limite yükseltilmeli, barınmada karşılaşılan zorluklar aşılmalı, ulaşım sorunlarına çözüm üretilmelidir” dedi.

Ali Yalçın, Hatay ve Kahramanmaraş’ta eğitim çalışanlarıyla bir araya geldi, okul ve kurum ziyaretlerinde bulundu. Yalçın, teşkilat mensuplarının ve göreve yeni başlayan öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Eğitim-Bir-Sen Yayladağı Buluşması’na katıldı, konteynerlerde kalan öğretmenlerle bir araya geldi.

Kamu görevlilerinin yaşadığı sorunlar, deprem sonrası ortaya çıkan güçlükler ve çözüm için gerekli adımlar konusunda istişarelerin yapıldığı toplantılarda konuşan Yalçın, zor şartlarda dimdik ayakta duran, umudu büyüten, sorunlarla örgütlü mücadele eden ve çözümleri mümkün kılan bir teşkilat olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini, zorlukların üstesinden gelmek için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Deprem bölgesinde olağanüstü şartlarda çalışanların ekonomik olarak desteklenmesinin gerekliliğine dikkat çeken Yalçın, deprem tazminatının ödenmesine, kapsam, miktar ve süre artırılarak, devam edilmesi çağrısında bulundu. Üniversite çalışanları için geliştirme ödeneğinin oran ve miktarının artırılarak en üst limitin depremin enkazından kurtulmaya çalışılan yerlere uygulanmasını isteyen Yalçın, “Tüm çalışanlar gözetilmeli, kurumlar arası uygulama farklılıkları kaldırılmalıdır. Fazla mesai ücreti ödenmesi, zorunlu hizmet bölgesi uygulaması kapsamında değerlendirilerek hizmet puanlarının en üst sınıra yükseltilmesi, barınmada karşılaşılan zorlukların aşılması, ulaşım sorunlarına bir an önce çözüm üretilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Dayanışmaya en fazla ihtiyacın bulunduğu, şartların zor olduğu, depremin izlerini silmek için yoğun gayret gösterildiği bir ortamda yeni göreve başlayan eğitimcilerin sorunları ile başa çıkmada başvuracakları ilk adres olmaya devam edeceklerini kaydeden Yalçın, tüm deprem bölgesinin zorunlu hizmet bölgesi olması gerektiğini vurguladı.

Deprem bölgesinde hizmet puanının en üst puan olan 30 puana yükseltilmesi gerektiğini belirten Yalçın, “Fazla mesai uygulamasında kurumlar arası bütünlük olmalı ve olmayan kurumlarda da fazla mesai ücreti devreye alınmalıdır. Konteyner kent yöneticileri eğitimcilerden belirlenmiş durumdadır. Okulların açılmasıyla birlikte yöneticilerin iş yükü artmıştır. Eğitim yöneticileri ilave yükten kurtarılmalı, bu soruna bir an önce çözüm bulunmalıdır. Çetin şartlarda fedakârca çalışan eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin sorunlarının çözülmesi, talep ve beklentilerinin gerçekleşmesi için çaba göstermeye, mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “Memur-Sen Hatay İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı İsmail Bayrakdar’ın, Kahramanmaraş İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Çetin’in şahsında tüm teşkilat liderlerimizi deprem sonrası ortaya çıkan sorunlarla baş etme konusundaki kararlılıkları ve umudu büyüten gayretleri ve ‘İyi ki Memur-Sen var’ dedirten fedakârlıkları dolayısıyla tebrik ediyorum.”

Genel Başkan Ali Yalçın, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz’ü, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım ve İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman’ı ziyaret etti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen