Haber
2015-12-08 06:59:29
Hizmet yarışının kaybedeni olmaz

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Sivas 1 No’lu Şube’nin olağanüstü kongresi katıldı. Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan kongrede konuşan Yayla, “Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Demokratik teamüllerin en iyi işlendiği kurumlardan biriyiz. Bugün burada iki arkadaşımız, oluşturdukları listelerle delegenin karşısına çıkıyor. Hizmet yarışının kaybedeni olmaz. Bunun bilincinde olan bir teşkilatın mensuplarıyız. Bundan sonra, geçmişte yaptığımız gibi, el ele, omuz omuza mücadelemize devam edeceğiz. Gecemizi gündüzümüze katarak, zirveden yeni ufuklara yol almaya; eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin, milletimizin, mağdur ve mazlumların umudu olmaya, onların sorunlarını çözmeye, yardımlarına koşmaya devam edeceğiz” dedi.

350 bini 400 bine çıkarmak için çalışıyoruz

Kuruluş felsefesinden, vizyon ve misyonundan sapmadan, verdiği mücadeleyle eğitim çalışanlarının teveccühüne mazhar olarak Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Eğitim-Bir-Sen’i daha da büyütmek, 350 bini 400 bine çıkarmak için çaba sarf ettiklerini kaydeden Yayla, onlarca kazanıma imza attıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Genel toplu sözleşmeyle elde ettiğimiz kazanımlarla bütün kamu görevlilerini memnun ederken, eğitim hizmet kolu toplu sözleşmesiyle de eğitim çalışanlarının takdirini kazandık. Nöbet görevine ücret, Bakanlıkça hafta sonu yapılan merkezi sınavlarda görev alan eğitim çalışanlarına, ek ders ücreti yerine ÖSYM ve diğer kurumlarca yapılan sınavlarda olduğu gibi sınav gösterge rakamına dayalı sınav ücreti ödenmesi, hafta içi mesai saatleri sonrası ve hafta sonlarında düzenlenen kurslarda görev alan memur ve hizmetlilere, fazla çalışma ücretinin iki katı tutarında fazla çalışma ücreti ödenmesi, Kredi ve Yurtlar Kurumu ile üniversitelere bağlı yurtlarda görev yapan personele ödenen fazla çalışma ücretinin bir kat artırılması ve bunun sözleşmeli personele de ödenmesi, yabancı dil sınavlarında yazılı ve sözlü sınav komisyonlarında görev alan üyelere, her bir komisyon üyeliği için ayrı ayrı ücret ödenmesi, akademik personelin maaş ve ücretlerinde önemli bir yer tutan geliştirme ödeneği ödemesinin sona erme tarihinin 2017 olarak belirlenmesini sağlamak, üniversitelerinde ikinci öğretim kapsamında fazla çalışma ücretinden daha fazla sayıda personelin yararlanması, İLKSAN dayatmasına bütünüyle son verilmesi gibi kazanımlara imza attık.”
 




Sorunları çözen biziz, çözecek olan da

Gerek Kurum İdari Kurulu toplantılarında gerekse toplu sözleşme masasında şimdiye kadar birçok sorunu çözüme kavuşturmalarına rağmen devasa bir kurum olan Milli Eğitim’de, üniversitelerde ve YURTKUR’da hâlâ çözüm bekleyen bir yığın sorun bulunduğunu ifade eden Yayla, mevcut kazanımlarına yenilerini eklemek, eğitim hizmet kolu çalışanlarının sorunlarını çözmek için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını vurguladı.

İşleyen sisteme çomak sokmayın

Yayla, kamu görevlilerinin iş güvencesi konusuna da değinerek, başlatılmayı ve tamamlanmayı bekleyen onca proje, çözüm bekleyen yığınla sorun dururken, yeni sorunlar üretmenin, işleyen bir sisteme çomak sokmanın akılla, mantıkla izah edilecek bir tarafının bulunmadığını dile getirdi.

Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 No’lu Şube Başkan adayları İlhan Karakoç ve Halil İbrahim Temiz’in konuşmalarının ardından seçime geçildi. Seçim sonucunda Halil İbrahim Temiz başkanlığa seçildi.

Yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Halil İbrahim Temiz, Mehmet Bediroğlu, Erol Kaynarpınar, Mehmet Arslanhan, Bilge Kaya, Kasım Kılıç, Halil İbrahim Taşçı. 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen