Haber
2015-11-10 06:58:37
Hüda-Par ve ESDER temsilcilerinden ziyaret

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Sekreteri Mehmet Yavuz ve Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Genel Başkanı (ESDER) Mahmut Çelikus, Genel Başkan Ali Yalçın’ı ziyaret etti.

Ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ali Yalçın, 6-8 Ekim olaylarına değinerek, “O süreçte Türkiye küresel bir saldırıya maruz bırakılmıştır. Beyaz Türkleri şikâyet edenler Beyaz Kürtlüğe soyunarak mütedeyyin insanları katletmiştir. 6-8 Ekim olayları Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak için yapılan bir darbe girişimidir. Türkiye’den bir Suriye çıkarılmak istenmiştir. Türkiye’de bir yönetim boşluğu varmış gibi gösterilmek istenmiştir. 6-8 Ekim olayları, Yasin Börü’yü alçakça katledecek kadar vicdansız taşeron örgütlerin oyunudur” dedi.

Türkiye girdiği türbülanstan 1 Kasım’dan sonra çıkmıştır

Türkiye’nin girdiği türbülanstan 1 Kasım’dan sonra çıktığını, İslam coğrafyasının nefes alması için güçlü bir Türkiye’ye ihtiyaç olduğu, 7 Haziran’dan sonraki süreçte daha net olarak görüldüğünü vurgulayan Yalçın, “Emperyal devletler vuruyor, katlediyor, kapılarını kapatıp ölüme terk ediyor; Türkiye ise yaraları sarıyor, kucak açıyor ve haksızlık karşısında dimdik duruyor. Biz, her zeminde zalimin karşısında, mazlumun yanında yer alacağız” diye konuştu.

Esnafa can suyu sağladık

3. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde kamu görevlilerine yapılacak iyileştirmenin doğrudan topluma yansıyacağını belirterek masaya oturduklarını belirten Yalçın, “Siyasi aktörlerin hükümet kurma noktasında sıkıntı çektiği, siyasi belirsizliğin arttığı, toplumsal tansiyonun yükseldiği bir dönemde sosyal diyalog ve barışçıl müzakerelerle başarılı bir toplu sözleşme imzalayarak esnafımıza, toplumsal barışa ve ülke huzuruna önemli bir katkı yaptığımıza inanıyorum. Kamu görevlilerine, emeklilere verilen para esnafımıza can suyu olmuştur” şeklinde konuştu.

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, toplumun beklentilerini karşılayacak bir anayasaya ihtiyaç olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Devlet içine sızmış karanlık yapılarla mücadele, gelir dengesindeki eşitsizlik ve adaletsizlikler, adalet ve hukukta yaşanan hak ihlalleri ve mağduriyetler, toplumsal ahlaki ve manevi çözülmeler, bütün kesimleri kucaklayacak, toplumun beklentilerini karşılayacak bir anayasaya ihtiyaç olduğunu ortaya koymaktadır. Bütün bunları çözmek çok kolay değil ancak geniş zeminli istişare ortamıyla bu sorunları çözebiliriz.”

ESDER’in faaliyetleri hakkında bilgi veren Mahmut Çelikus ise, “Memur-Sen’in imzaladığı toplu sözleşme sürecini yakından takip ettik. Bu başarılı toplu sözleşmeden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Bu toplu sözleşme ile sadece kamu çalışanları değil, esnafımız da kazanmıştır” dedi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen