Haber
2012-05-21 07:30:52
Hükümet Daha Ciddi Bir Teklifle Masaya Gelmelidir

 Memur-Sen’in tekliflerinin görüsüldügü toplu sözlesme görüsmelerinin son oturumu Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi’nda basladi.

Toplu sözlesme görüsmelerinin son oturumundan önce bakanlik önünde eylem yaptik. Memur-Sen’e bagli sendikalarin yöneticilerinin katildigi eylemde konusan Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, “Hükümetin teklifleri bizleri tatmin etmemistir. Hükümetin masaya yeni tekliflerle gelmesini bekliyoruz” dedi.

“Dini bayramlarda ikramiye”, “Ek ödeme sart”, “Taban ayligina 120 TL zam”, “90 TL toplu sözlesme ikramiyesi”, “4/C’lilere ve diger sözlesmelilere kadro”, “3 arti 3’e hayir, yüzde 16 zam”, “Emekliye es yardimi”, “Kamusal alan yalanina hayir”, “Emekli ikramiyesinde 30 yil siniri kaldirilsin”, “Döner sermayede adalet”, “Gelir vergisi yükü hafifletilsin”, “Grev ve siyaset hakki”, “Ek ödemeler emeklilige yansitilmali” dövizleri önünde açiklama yapan ve her biri hakkindaki taleplerini tekrar dile getiren Gündogdu, bu taleplerine hükümetten memuru tatmin eden bir cevap beklediklerini söyledi.

Gündogdu, söyle devam etti: “Hükümetin teklif ettigi zam orani, ek ödeme konusunda somut bir teklif sunmamasi, kamusal alan yalaninin hala devam etmesi gibi konularda hükümetin daha ciddi, daha tatmin edici tekliflerle masaya gelmesi sart. Memurun beklentileri karsilanmadigi takdirde meydanlar bizi bekliyor. Su ana kadar bize yapilan teklifler, bütçe ve mali disiplini dikkate alan tekliflerdir. Bütçe ve mali disiplini esas almak yerine insan onuruna yakisir, çalisanlarin geçim standardini esas alan çalismalarin yapilmasi ülkemize yakisir bir yaklasim olacaktir. Bakanimizin, bu taleplerimizde israrci oldugumuzu bilmesini, taleplerimizde geri adim atmamizin söz konusu olmadigini bilmesini istiyoruz.”

3+3’le müzakerelerin sürmesinin mümkün olmayacaginin altini çizen Gündogdu, “Hükümet müzakere edilebilir bir oranla masaya gelmelidir. Aksi halde görüsmelerin bir anlami olmayacaktir” uyarisinda bulundu.

Toplu sözlesme görüsmelerinde bugünün son gün oldugunu hatirlatan Gündogdu, 22 Mayis Sali sabahi mesai baslayincaya kadar görüsme masasinda beklentilerinin karsilanmasi için her türlü gayreti göstereceklerini kaydetti. Gündogdu, 29 Mayis aksamina kadar Kamu Görevlileri Hakem Kurulu sürecinin olduguna dikkat çekerek, toplu sözlesmenin istedikleri gibi sonuçlanmamasi durumunda söz konusu tarihten sonra nasil bir yol izleyeceklerine dair planlarinin hazir oldugunu sözlerine ekledi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen