Haber
2012-03-26 07:29:58
Hükümet Egitim Çalisanlarinin Magduriyetini Giderecek Sekilde Hazirlik Yapmalidir

Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, esit ise esit ücret düzenlemesinde kapsam disinda birakilan ögretmen ve ögretim elemanlarinin ek ödeme magduriyetinin giderilmesi çagrisinda bulunarak, “Esit ise esit ücret düzenlemesi, egitimcilerin emeginin karsiligini alamadigini apaçik ortaya çikarmistir” dedi.

Ramazan Çakirci, Kayseri, Sivas, Tokat ve Yozgat subelerimizin toplantilarina katildi. Üyelerimizle biraraya gelerek istisarelerde bulunan Çakirci, gündeme iliskin açiklamalarda bulundu. Esit ise esit ücret düzenlemesinin egitimcilerin emeginin karsiligini alamadigini net bir sekilde ortaya çikardigini belirten Çakirci, 666 sayili Kanun Hükmünde Kararname ile farkli kurumlarda ayni unvanla çalisanlar için ‘esit ise esit ücret’ dengelemesi yapildigini ve Milli Egitim Bakanligi kadrolarindaki Genel Idare Hizmetleri Sinifi çalisanlarinin emsallerine göre magduriyetlerinin giderildigini kaydederek, sunlari söyledi:


“Baska kurumlarda muadili yok diye ögretmen ve ögretim elemanlari düzenlemenin kapsami disinda tutulmustur. Ortaya çikan tablo, ayni zamanda kurum içi ücret dengesinin bozuldugunun göstergesidir. Hâlihazirda 9/1’de esi çalismayan bir ögretmenin eline geçen maas bin 577 TL’dir. Ögretmenler ‘kamuda en düsük ücreti alanlar’ konumuna düsürülmüstür. Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi, konunun toplu sözlesme masasinda görüsülecegini ifade etmektedir. Hükümet yetkilileri toplu sözlesme masasina hazirligini yapmali, ögretmen ve ögretim elemanlarinin magduriyetini çözecek sekilde gelmelidir.”


Rektörlere ‘basörtülü ögrencileri derslere almayin, gerekirse egitime ara verin’ talimatlarinin artik geride kaldigini vurgulayan Çakirci, “27 Nisan e-muhtirasi, parti kapatmalar ‘ortak akil’ mitingleri ile son bulmustur. Ancak bu mücadele devam etmezse, firsatini bulurlarsa, eski günlere geri dönülebilir. 12 Eylül 2010 bir milat olmustur. Toplu sözlesme yasasi anayasaya girmistir. Güç olmasin geç olsun diyerek bu süreci en faydali sekilde yürütmeye çalisiyoruz. Güzel sonuçlar alacagimizdan kimsenin süphesi olmasin, aksi halde alanlara çikariz” seklinde konustu.


“28 Subat dayatmasi artik sona ermeli ve gelismis ülkelerde uygulanan kesintili egitime geçmeliyiz” diyen Çakirci, “Simdi de sinif ögretmeni norm fazlasi çikacak yalanini yayiyorlar. Bu bir manipülasyondur” ifadesini kullandi. 




MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen