Haber
2009-09-08 07:19:42
Hükümet Kamu Görevlilerine Çifte Bayram Yasatmalidir

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, hükümetin, Uzlastirma Kurulu kararini bir firsat olarak degerlendirmesini beklediklerini belirterek, “Hükümet, bu firsati iyi degerlendirmeli, kamu görevlilerine çifte bayram yasatmalidir” dedi.

 

Gündogdu, Memur-Sen Genel Merkezi’nde bir basin toplantisi düzenleyerek, Uzlastirma Kurulu’nun, memur maaslarina birinci 6 ay için yüzde 4, ikinci 6 ay için yüzde 4’lük zam teklifini degerlendirdi.

 

‘Uzlastirma Kurulu Taleplerimiz Dogrultusunda Karar Vermistir’

Uzlastirma Kurulu’nun, Memur-Sen’in talep ve görüsleri dogrultusunda karar verdigini söyleyen Gündogdu, söylem sendikaciligi yerine, ayagi yere basan makul taleplerle gelen bir konfederasyon olduklarinin altini çizdi.

 

Uzlastirma Kurulu karari sonrasindaki sürecin Kamu Isveren Kurulu tarafindan ‘firsat’ olarak degerlendirilmesini beklediklerini dile getiren Gündogdu, masaya, Uzlastirma Kurulu kararlarinin üzerinde tekliflerle gelinmesini beklediklerini, getirilecek teklifin kamu çalisanlarini kriz karsisinda koruyacak, refahtan pay verecek, ek ödeme adaletsizligini giderecek nitelikte olmasi gerektigini kaydetti.

 

Uzlastirma Kurulu’nun, Türkiye’yi ve dünyayi dogru okuyarak karar verdigini, ancak bu kararlarin yaptiriminin bulunmadigini vurgulayan Gündogdu, kamu çalisanlarina toplu sözlesme hakki taninirken, Kurul’un da Yüksek Hakem Kurulu’na benzer bir sekle büründürülmesini istediklerini ifade etti.

 

Teklifimizin Dikkate Alinarak Masaya Gelinmesini Bekliyoruz

Gündogdu, Türkiye demokratiklestirilirken, memurlara yönelik de açilim beklediklerini, bunun için memurlarin hak arama imkânlarinin kamu isçileriyle esitlenmesine ihtiyaç oldugunu dile getirdi.

 

Toplu görüsmelerin uyusmazlikla sonuçlanmasina ragmen firsatin kaçmadigina dikkat çeken Gündogdu, söyle konustu: “Kamu Isveren Kurulu, kamu çalisanlarina çifte bayram yasatacak hazirlikla masaya gelmelidir. Kamu çalisanlarina yüzde 4 arti 4 zam yapilmasi, 30 arti 30 lira ek ödeme verilmesi, aile yardiminin 16 lira artirilmasi, toplu görüsme primine 10 lira ilave edilmesi seklindeki teklifimizin dikkate alinarak, masaya gelinmesini bekliyoruz.”

 

Birileri Yüzde 30-70 Kar Açiklarken Memurdan Fedakârlik Beklemek Çifte Standarttir

Gündogdu, bir basin mensubunun, “Kamu Isveren Kurulu’nun, yüzde 2.5 arti 2.5 zam teklifini ‘fedakarlik’ olarak nitelendirdigini” hatirlatarak, “Bu bir fedakarlik midir, memurlarin yapabilecegi bir fedakarlik var midir?” seklindeki sorusuna, “Bize sunulan 2.5 arti 2.5 zam teklifi bir fedakarlik degildir. ‘Memurlari enflasyona ezdirmeyecegiz’ sözleri vardir. Bunun için en azindan 2010 yilinda kamu çalisanlarinin alim gücünün korunmasi gerekir. Oysa yüzde 2.5 arti 2.5 zam teklifi gelecek yilin enflasyon beklentilerinin bile altindadir. Buna ragmen yapilan bu degerlendirmeler ya uyanikliktan ya da kamu çalisanlarinin hesap bilmedigi gibi bir yanilgidan kaynaklanmaktadir. Memura yüzde 5 zam yapilmak istenirken, harçlara yüzde 8, elektrige yüzde 10 zam yapiliyor. O zaman hesabi dogru yapalim. Tüketim mallarina yapilan zamla alim gücünün artirilmasinin esit olmasi gerekiyor. Kriz varsa da, bunun esit bir sekilde gögüslenmesi lazim. Bir taraf bahari yasiyorken, diger tarafa kisa hazirlik yaptiriliyor. Bu, faturanin tek tarafli ödetilmesi anlami tasir. Kamu çalisanlari, bir fedakârlik gerekirse, üzerine düseni yapacaktir. Birileri krize ragmen yüzde 30-70 kar açiklarken, memurlardan fedakarlik beklemek çifte standarttir” cevabini verdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen