Haber
2012-04-02 07:30:11
Hükümet Sözünü Tutmalidir

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, mevcut anayasanin bir darbe, korku anayasasi oldugunu ifade ederek, “Hükümet seçim öncesinde verdigi sözlerin geregini yerine getirmelidir. Çalismalara hiz verilerek yeni anayasa acilen yapilmalidir” dedi. 

Kars, Ardahanve Artvin subelerimizin il divan toplantilarinda konusan Ahmet Özer, zorunlu egitimin 12 yila çikarilmasini öngören yasanin Meclis’ten geçmesinin dogru bir karar oldugunu kaydederek, sendika olarak buna destek verdiklerini söyledi. Konuyu Egitim-Bir-Sen’in gündeme getirdigini dile getiren Özer, “2010 yilinda yapilan 18. Milli Egitim Surasi’nda sendikamiz 1+4+4+4 seklinde teklif vermis ve Sura Genel Kurulu’nda oyçokluguyla kabul edilmisti. Suranin bu talebi Meclis tarafindan gerçeklestirilmis oldu. Surada Egitim-Bir-Sen’in baska bir talebi daha vardi. O, din egitimi derslerinin okullarda seçmeli ders olarak okutulmasi yönündeki bir talepti. Bu talep de yine Meclis tarafindan yerine getirildi. Bu noktada Meclis, deyim yerindeyse, camiamizin, sendikamizin hakli taleplerini gerçeklestirme adina güzel bir adim atmis oldu. Bu milletin milli ve manevi degerlere ihtiyaci var. Insallah çocuklarimiz önümüzdeki yillarda sadece imam hatip liselerinde degil, diger okullarda da dini egitimi görmüs olurlar. Bu, belki cumhuriyet tarihinin en önemli olaylarindan biridir” seklinde konustu. 

1982 Anayasasi’nin mutlaka degismesi gerektigine dikkat çeken Ahmet Özer, sunlari kaydetti:

“Mevcut anayasa bir darbe anayasasi, bir korku anayasasidir. Yasakçi bir zihniyeti barindiran, insanlarin özgürlüklerini kisitlayan bir anayasadir. Milletin degerlerinin içinde yer aldigi yeni bir anayasaya ihtiyaç vardir. Bunun milletin önüne bir an önce getirilmesi gerekiyor.” 


Milleteseçimöncesinde verilen sözün tutulmasini isteyen Özer, “Son dönemlerde siyasiler verdikleri sözü unutmus gibi gözüküyorlar. Biz bunu unutturmayacagiz. Siz de unutturmayin. Memurlarin siyaset ve grev hakki yok. Yüzde 90’indan fazlasi üniversite mezunu olan memur kitlesinin siyasetle ugrastirilmamasi büyük bir eksikliktir. Bunun yeni anayasada olmasini istiyoruz” ifadelerini kullandi. 

Referandumla elde ettikleri toplu sözlesme hakkina iliskin uyum yasasinin bunca zaman geçmesine ragmen hala çikarilmadigina dikkat çeken Özer, yasa tasarisinin Meclis Genel Kurulu’nda bir an önce görüsülerek yasalasmasini beklediklerini vurgulayarak, “Meclis’ten bir gecede ‘sike yasasini’, ‘MIT yasasini’, milletvekillerinin emekliliklerini ve Meclis çalisanlarini ilgilendiren yasayi çikaran hükümet, toplu sözlesme yasasi söz konusu oldugunda, adeta ipe un sermistir. 2,5 milyon memur, milyonlarca emekli yasayi ve masayi beklemektedir. Su da iyi bilinmelidir ki, ‘Toplu Görüsme Görünümlü Toplu Sözlesme Yasasi’na asla razi olmayiz” diye konustu. 


Konusmasinda, esit ise esit ücret düzenlemesine de deginen Özer, 666 sayili Kanun Hükmünde Kararname ile farkli kurumlarda ayni unvanla çalisanlar için ‘esit ise esit ücret’ dengelemesi yapildigini, baska kurumlarda muadili olmadigi gerekçesiyle ögretmen ve ögretim elemanlarinin düzenlemenin kapsami disinda tutuldugunu hatirlatarak, “Esit ise esit ücret düzenlemesi, egitimcilerin emeginin karsiligini alamadigini apaçik ortaya çikarmistir. Ortaya çikan tablo, ayni zamanda kurum içi ücret dengesinin bozuldugunun da göstergesidir. Hâlihazirda 9/1’de esi çalismayan bir ögretmenin eline geçen maas bin 577 TL’dir. Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi, konunun toplu sözlesme masasinda görüsülecegini ifade etmektedir. Hükümet yetkilileri toplu sözlesme masasina hazirligini yapmali, ögretmen ve ögretim elemanlarinin magduriyetini çözecek sekilde gelmelidir” dedi. 


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen