Haber
2012-05-08 07:30:32
Hükümet Yüzdelik Zam Teklifini 14 Mayis’ta Sunacak

Toplu sözlesmenin ikinci tur görüsmesinin açilisinda konusan Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik, kamu isveren heyetinin zam talebinin 14 Mayis’ta sunulacagini açiklarken, Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu ise, bugün bu teklifin kendilerine iletilmesini ve tartisilmasinin saglanmasini istedi.

Toplu sözlesmenin ikinci tur görüsmeleri, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi’nda basladi. Açilista konusan Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, toplu sözlesmenin ikinci turunda hizmet kolu toplu sözlesmelerinin ele alinacagini hatirlatarak, yetkili sendikalarla kamu isveren heyeti arasinda yapilan görüsmelerde, taleplerin dikkate alinmayarak, elenmesini dogru bulmadiklarini söyledi. Hizmet kollarini ilgilendiren ve hizmet kolu toplu sözlesmesinin kapsaminda bulunan birçok hususun, genel toplu sözlesmenin konusu denilerek veya ‘diger’ konu basligi altinda ayristirildigini belirten Gündogdu, sürecin yanlis isletilmemesini istedi. Sendika ve konfederasyonlarin toplu sözlesme taleplerini toplu sözlesme baslamadan bir hafta önce Devlet Personel Baskanligi’na verdiklerini hatirlatan Gündogdu, aradan geçen 8 güne ragmen kamu isveren heyetinin halen teklifini sunmadigini, bugün aksama kadar kendilerine bu teklifin yapilmasini ve toplu sözlesme sürecinde konunun tartisilmasi gerektigini kaydetti.


Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik ise, toplu sözlesme masasi disinda kimsenin karar verici konumda olmadigini, masadan bir sey saklanmadigini ifade etti. Hizmet kollarinin taleplerinde ayrimcilik yapildigi yönündeki elestirileri de cevaplayan Çelik, böyle bir seyin olmadigini belirtti. Çelik, Genel Baskan Ahmet Gündogdu’nun, zam talebinin memur sendikalari konfederasyonlari heyetine iletilmesi yönündeki çagrisina ise, zam oranlarinin 14 Mayis’ta sunulacagi cevabini verdi.

Toplu sözlesmenin ikinci turu, yetkili sendikalarla kamu isveren heyetinin katildigi komisyon raporlarinin görüsülmesiyle devam ediyor.

 

Toplu Sözlesme Gündemi

 9 Mayis 2012: Hizmet kollarinin tekliflerinin degerlendirilmesi ve komisyonlarin çalismalarinin degerlendirilmesi,

14 Mayis 2012: Kamu görevlilerinin geneline iliskin tekliflerin degerlendirilmesi,

16 Mayis 2012: Kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarina iliskin tekliflerin ve ilgili komisyonlarin çalismalarinin degerlendirilmesi,

17 Mayis 2012: Kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarina iliskin tekliflerin degerlendirilmesi,

21 Mayis 2012: Toplu sözlesme veya toplanti tutanaklarinin imzalanmasi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen