Haber
2012-05-14 07:30:43
Hükümetin Teklifi Yok Hükmündedir, Yarin Alanlardayiz

Memurlar ile hükümet arasindaki toplu sözlesme görüsmeleri kapsaminda dördüncü oturum bugün yapildi. Kamu Görevlileri Sendikalari Heyeti Baskanligini Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu’nun yaptigi toplantida, kamu isveren heyeti zam teklifini açikladi. Buna göre hükümetin memurlara zam teklifi bu yil için yüzde 3+3, gelecek yil için yüzde 2+3 oldu.

Hükümetin teklifini iletmesinin ardindan kameralar karsisina geçen Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, 4.5 milyon memur ve memur emeklisinin hükümetten bekledigi zam teklifinin kendilerini tatmin etmedigini kaydetti. Gündogdu, “Dag fare bile dogurmadi. Bu teklif bizim için yok hükmündedir” diyerek tepki gösterdi.

 Yarin 81 Ilde Alanlarda Olacagiz

Gündogdu, "Türkiye'nin gerçek fotografini yansitan bir teklifle gelmelerini bekliyorum. Bu rakamlar uzlasi habercisi rakamlar degil. Memur-Sen olarak bir degerlendirme yaptik, yarin 81 il ve ilçede bu teklifi kabul etmedigimizi söyleyecegiz. Yarin saat 11 ile 14 arasi alanlarda olacagiz. Türkiye'de isler bu kadar yerinde, teklif neden Afrika ülkesi gibi? Bu teklifi kesinlikle kabul etmeyecegiz. Türkiye büyüyor. Biz de büyümeden payimizi istiyoruz. Asgari geçim indirimi belli, geçim standardi belli. Büyüyen Türkiye'nin memura da yansimasi gerekiyor. Ögretmen ve ögretim elemanlarinin ek ödeme magduriyetine iliskin teklif yok, 4/C ile ilgili hiçbir teklif yok. Bu insanlar 12 ay evlerine ekmek götürürler ama bu ekmek çok küçük” dedi.

Türkiye’nin 2011’de yüzde 8.5 büyüdügünü, enflasyonun su anda yüzde 11'lerde oldugunu kaydeden Gündogdu, “Bu rakamlara bakarsak bizim teklifimizde bir sorun yok. Hükümetin teklifini yeniden gözden geçirmesini öneriyoruz. 666 sayili KHK ile müstesar maasina bir gecede 720 TL zam yapildi. Böylece 10 yil boyunca düsük memur maasi ile yüksek memur maasi arasindaki uçurumu kapatma çabamiz sona erdi. Bu makasin yeniden daraltilmasi gerekmektedir” seklinde konustu.

Diger taraftan hükümet, hizmet kollarina iliskin tekliflerini de yetkili sendikalara sundu. Hükümetin hizmet kolu kapsaminda Egitim-Bir-Sen’e ilettigi teklifler su sekilde:

-Ders görevlerinin çesitli nedenlerle yerine getirilmemesi veya ögretime degisik nedenlerle ara verilmesi nedeniyle ders görevini yerine getiremeyenlerin bu sürelerde varsa ders ve ek ders görevlerini yapmis sayilmasi.

-Milli Egitim Bakanligi’na bagli egitim ve ögretim kurumlarindaki ders disi egitim çalismalari karsisinda ödenebilecek toplam ek ders saatindeki yüzde 5’lik sinirin yüzde 6’ya çikarilmasi.

-Akademik jüri üyelikleri için ek ders ücreti ödenmesi.

-Toplu sözlesme döneminden itibaren ilk defa Milli Egitim Bakanligi kadrolarina atanan ve ILKSAN’a zorunlu üye olmasi gereken ögretmenlerin üyeliginin istege bagli hale getirilmesi. 



MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen