Haber
2010-02-18 06:20:30
Idareciler Sorun Büyüten Degil, Çözen Taraf Olmalidir

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, kurum müdürlerinin sorun büyüten degil, çözen taraf olmalari gerektigini söyledi.

Istanbul 1 No’lu Subemiz, yeni atanan müdürleri biraraya getirdi. Florya Sosyal Tesisleri’nde gerçeklestirilen programda konusan Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, “Türkiye’yi içine kapatan bir iktidardan devralan ve dünyaya açan bu iktidar, memur açilimini yapmakta imtina ediyor. Bu ülkenin devlet tanimi, memuru kontrol etmeye endeksli. Isçisine toplu sözlesme ve siyaset hakki vermis olan bu ülke, memurundan korkuyor. Yil 1958, memura siyaset hakki var; yil 2010, memura siyaset hakki yok. Bu uygulama esit yurttaslik ilkesine aykiridir” dedi.

Gündogdu, sendikaciligi, özelde çalisanlarin özlük haklarini iyilestirmek, genelde ülkemizin demokratik sartlarini düzeltmek için yaptiklarini kaydetti. Gündogdu, söyle konustu:

“Su sorunun cevabini bulmakta zorlaniyoruz; devletin milleti olarak mi, milletin devleti olarak mi yönetilecegiz? Aslolan milletin devletinin olmasidir. Devletin kutsalliginin millete dayanmasi gerekiyor.”

Egitim kurumu müdürlerinin Seyh Edebali’nin sözlerini iyi incelemeleri gerektigini ifade eden Gündogdu, Mevlana’nin ‘Bir ayagimiz sabit degerlerimizde, bir ayagimiz küresel degerleri dolasmali’ özdeyisinde kurum müdürleri için önemli mesajlarin bulundugunu dile getirdi. Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü: “Kurum müdürleri milletin ve medeniyetin degerlerine deger vermeli ve sorun büyüten degil, çözen taraf olmalidir.”

Sendikacilik anlayislarinin sinir tanimadigini, Dogu Türkistan’dan Gazze’ye kadar bütün mazlumlarin dertleriyle dertlendiklerini ve mazlumlarin sesi, solugu olduklarini vurgulayan Ahmet Gündogdu, “Türkiye’de sendikacilik adina birileri darbecilerin çarkina su tasirken, biz Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak buna karsi dik durduk” seklinde konustu.   

Toplantida katilimcilara seslenen Ögretmen Yetistirme Genel Müdürü Ömer Balibey, kurum müdürlerinin kolluk kuvvetleri gibi yolda beklememeleri, ögretmenlerine ve ögrencilerine sevgiyle yaklasmalari gerektigini belirtti. Balibey, kurum müdürlerine, Istanbul Il Milli Egitim Müdürlügü döneminde edindigi tecrübelerini anlatarak, kendilerine basari diledi.

Sube Baskanimiz Emrullah Aydin ise, müdürlere çok önemli görevler düstügünü ifade ederek, “Çocuklar emanettir. Bu emanete mutlaka sahip çikmalidir” diye konustu.

Müdürlerin bir anlamda atesten gömlek giydiklerini, bu görevin sorumlulugunun çok agir oldugunu kaydeden Aydin, “Öncelikle bir insan ve egitimciyiz. Görev yaparken, bunu unutmamaliyiz” diyerek sözlerini tamamladi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen