Haber
2009-09-09 07:19:43
Iftar Programimiz Yogun Katilimla Gerçeklesti

Gazi Kültür Merkezi’nde düzenledigimiz iftar yemegiyle bakanlari, milletvekillerini, rektörleri, ögretim üyelerini, Milli Egitim Bakanligi bürokratlari ile çok sayida üyemizi biraraya getirdik.

 

Eruh ve Çukurca’dan gelen 7 sehit haberi ile sel felaketinin damgasini vurdugu iftar programimizda konusan Devlet Bakani ve Basbakan Yardimcisi Cemil Çiçek, terörün uluslararasi politikanin araci haline geldigini ifade ederek, “Su mübarek Ramazan ayinda terörü yapanlar, kargasa ve kaos pesindeler. Ancak biz kararliyiz. Baris ve kardesligi tesis ederek, ortak paydalarimizi koruyarak, asla taviz vermeden mücadelemize devam edecegiz” dedi.

 

Eruh ve Çukurca’da sehit düsen 7 askere rahmet dileyen, terörü ise lanetleyen Bakan Çiçek, “Kim bu konuda ne biliyorsa, ne katki verecekse, bu konuda çözüm noktasinda ne düsündüklerini söyleyecekse tam da bugünlerdeyiz. Elbette ki bu fikirlerin ortaya konulmasiyla bir ortak çözümü bulacagiz. Yoksa hükümetin bu konuda düsündükleri var, çalismalari var, gayretleri var ama herkesin katkisina da ihtiyacimiz var. Kimse bu noktada cimrilik etmemeli” diye konustu.

 

Terörün Arkasinda Dis Güçler Var

Türkiye’nin uzun zamandan beri bir örgütle ugrasmadigini, örgütün arkasinda uluslararasi güçlerin bulundugunu vurgulayan Bakan Çiçek, terörün uluslararasi politikanin bir parçasi haline geldigini dile getirerek, “Biz uluslararasi alanda teröre karsi bir mücadele veriyoruz. Çogu zaman taziye mesajlari gönderenler, bu üzüntü verici olaylarin arkasinda, ayni zamanda bu kanli olaylarin tesvikçileridir, tertipçileridir” ifadelerini kullandi.

 

Çiçek, terörün Türkiye’nin ilerlememesi, gelismemesi, bölgesel bir güç, bir dünya gücü olmamasi noktasinda çaba sarf eden ülkelerin enstrümani oldugunu kaydederek, “Kimin ayagina basiyorsak biz gelistigimizde, onlar bu örgütlerin arkasindadir. Ve sunun da bilinmesinde fayda var; hiçbir terör örgütü dis destek olmadan 24 saatten fazla yasayamaz” seklinde konustu.

 

Türkiye’nin 25 yildir terör konusunda sabirla mücadele ettigini anlatan Çiçek, söyle konustu: “Son zamanlarda konuyu mümkün oldugu kadar Türkiye’nin gündeminde geri plana itebilmek noktasinda çok büyük bir çaba gösteriyoruz. Bundan rahatsiz olanlar var. Siyaseten bundan nemalananlar var. ‘Bu sorun çözülmesin, biz bundan istifade edelim’ diyenler var. Terör sektörü diye bir sektör var. Bu sektöre destek verenler elbette hükümetin bu çabalarindan rahatsiz.”

 

Sorunlarin Çözümü Için Çalisiyoruz

Milli Egitim Bakani Nimet Çubukçu, yaptigi kisa konusmada, son yasanan terör olayinda ve sel felaketinde hayatini kaybedenlere bas sagligi dileginde bulundu.

 

Bakan Çubukçu, Milli Egitim Bakanligi’nda yetkili sendika olan Egitim-Bir-Sen yöneticileriyle, ortak aklin ve sivil toplum kuruluslarina verdikleri önemin geregi olarak, biraraya gelerek egitim çalisanlarinin sorunlarinin çözümü için çalistiklarini söyledi.

 

Birlikteligimizi Bozmaya Kimsenin Gücü Yetmeyecektir

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, yasanan son saldirinin, bu konunun üzerine gidilmesi gerektigini bir kez daha ortaya koydugunu kaydederek, söyle konustu: “Atilan demokratik adimlar birilerini rahatsiz etti, ancak ülkenin genelini kapsayan demokratiklesme çalismalarindan ödün verilmemelidir. Bu hain saldirilar yüregimizi yakiyor, ancak herkes iyi bilsin ki, bizim birlikteligimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.”

 

“Hükümetin demokratik açilimi bu baglamda yeni bir önem kazaniyor” diyen Gündogdu,  “Istiyoruz ki, teröre destek vererek ya da terörün ortaya koydugu acidan, sehitligi istismar ederek rant elde edenlerin elinden bu oyuncagi alinsin” dedi.

 

Demokratiklesmenin Önündeki En Büyük Engel Anayasa

Demokratiklesmenin önündeki en büyük engelin Anayasa olduguna dikkat çeken Gündogdu, sivil bir Anayasa yapilmasi gerektigini söyledi. Gündogdu, “Buradan Meclis’e çagrimiz, bu ülkenin gelecegine dair önemli açilimlar, demokratiklesme adimlari elbette fayda saglayacak ama bütün bu açilimlarin kayda deger olabilmesi, yeterli olabilmesi için, toplum mühendisligi tarafindan istismar edilmemesi için insani merkeze alan, mesruiyet debisi yüksek bir anayasayi, sivil anayasayi yapalim ki, bundan sonra özgürlüklerimizi, emegimizi ve paramizi çarçur etme yetkisini kimse kendinde bulamasin” seklinde konustu.

 

Iftara, Devlet Bakani ve Basbakan Yardimcisi Cemil Çiçek, Milli Egitim Bakani Nimet Çubukçu, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Necati Çetinkaya ile çok sayida milletvekilinin yanisira Saadet Partisi Genel Baskan yardimcilarindan Ertan Yülek ve Seref Malkoç, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmus Günay, Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Mus Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Inanç, Milli Egitim Bakanligi Müstesari Muammer Yasar Özgül, Müstesar yardimcilari, Talim ve Terbiye Kurulu Baskan ve üyeleri, Milli Egitim Bakanligi Genel müdürleri ve Müdür yardimcilari, Daire baskanlari, Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri, bagli sendikalarin genel baskanlari ve yönetim kurulu üyeleri, Memur-Sen eski genel baskanlari ile çok sayida üyemiz katildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen