Haber
2014-03-12 06:45:29
İftihar Edilecek Kazanımlara İmza Atan Bir Sendikayız

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esat Tektaş, Türkiye’nin en büyük sendikası olarak, yetkili oldukları son iki yılda, iftihar edilecek eylem ve kazanımlara imza attıklarını söyledi.

 

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 No’lu Şube’nin Yalova’da gerçekleştirilen divan toplantısında konuşan Esat Tektaş, sivil toplum kuruluşlarının elde ettikleri güçle doğru orantılı bir etkiye, bir nüfuza sahip olduklarını belirterek, “Sendikamızın misyonu, tarih, kültür ve inanç değerlerimizdir. Bu medeniyet değerlerinin inşası için günümüzde görev ve sorumluluk üstlenmiş bulunmaktayız. Eylem ve söylemleriyle mazlumların, mağdurların, kimsesizlerin yüreğine su serpen ve onların kimi kimsesi olmayı şiar edinen; bunu her vesileyle ispat eden bir sivil toplum kuruluşu olarak, eğitim hizmet kolunda bulunan diğer sendikaların aksine üyelerimiz ve kamu çalışanları adına iftihar edilecek kazanımlar ürettik” dedi.

 

Edirne’den Hakkâri’ye, Sinop’tan Hatay’a kadar ülkemizin her yanında var olduklarını, kocaman çınarlarla dolu büyük bir orman haline gelerek ülkemizin her yerini süslediklerini; kardeşliğin, sevginin merkezi, kişi hak ve hürriyetlerini besleyen esintilerin kaynağı olduklarını kaydeden Tektaş, “Gerçekleştirdiğimiz sivil itaatsizlik eylemi sonucu, düne kadar kamu kurum ve kuruluşlarından, üniversitelerden içeri alınmayan kızlarımız, kadınlarımız, Meclis’te hadleri bildirilen kadın vekillerimiz bugün bu ormanın gölgesinde serinleme imkânı bulmuştur. Bu ormanı oluşturanları, bu destanı yazanları yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

 



 

Milletimizin İncitilmesine Müsaade Etmeyeceğiz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in sadece bir sendika, bir konfederasyon olmadığını, aynı zamanda milletin iradesini ve değerlerini koruyan çok önemli bir sivil toplum örgütü olduğunu dile getiren Tektaş, milletin incitilmesine, iradesine ipotek konulmasına asla fırsat vermediklerini ve vermeyeceklerini ifade etti.

 

Dershane tartışmalarıyla başlayıp 17 Aralık’ta küresel operasyona dönüşen sürece de değinen Esat Tektaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Bu süreç, ‘Büyük Türkiye’ hedefini akamete uğratma; milletimizi, devletimizi kalkınma, demokratikleşme ve özgürleşme yolculuğundan geri döndürme; emniyet ve yargı birimlerini istismar ederek, hile ve entrikalarla başka ad ve görüntülerle istikbalimizi zapturapt altına alma; muhalefet partilerinden umudunu kesen çevrelerin, meşru iktidarı yıpratarak yeni vesayetler oluşturma; ülkemizi yeni kaoslara sokma, ülkemizde oluşan huzur iklimini bozma; söylemleri, eylemleri, aktörleri, araçları ve figüranları farklı olsa da, ülkemizin öteden beri tanıdık olduğu bir süreçtir. Ama artık ülkemizde Eğitim-Bir-Sen var Memur-Sen var. Artık milletimiz uyanmış, tehlikeleri görebilir olmuştur. Onun için bu kötü niyetli çevrelere fırsat vermeyecek, milletimizin incitilmesine müsaade etmeyecektir.”

Tektaş, eylem ve söylemlerinin birbiriyle asla çelişmediğini, sağlam duruşlarını ve tavırlarını hiçbir zaman bozmadıklarını, insanı merkeze alan duruşlarını Filistinliler, Mısırlılar, Suriyeli mazlumlar için ortaya koyduklarını; Somali’de, Arakan’da, Doğu Türkistan’da baskı ve zulüm görenlerin yanında yer alarak, gözler önüne serdiklerini vurguladı.



 

Son toplu sözleşmede taban aylığa brüt 175, net 123 TL, öğretmenlere 75+75 olmak üzere toplamda 150 TL özel hizmet tazminatı, 4/C’lilere 350 TL artış sağladıklarını ifade eden Tektaş, “Böylece taban aylığı yüzde 17 artırdık, öğretmen maaşını yüzde 14 yükselttik, emekli ikramiyesinde 5 bin 250 TL artış sağladık, emekli maaşlarını net 146 TL artırdık, 4/C’lilerin maaşlarında yüzde 50 iyileştirme sağladık. Taban aylık zammıyla eğitim çalışanlarının yüzde 95’ine daha fazla gelir artışı elde etmiş olduk” diye konuştu.

 


 

Engin: İstişareye Önem Veriyoruz

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Emin Engin, istişareye önem veren bir teşkilat olarak, sık sık işyeri ve ilçe temsilcileri toplantıları, şube divan toplantıları ile en geniş şekilde seçilmiş kurulları işletmeye gayret ettiklerini, bu şekilde teşkilat içi demokrasiyi canlı ve dinamik tutmaya gayret ettiklerini söyledi.

 

Şube yöneticileri, denetleme ve disiplin kurulları asil ve yedek üyeleri ile Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Küçükçekmece, Silivri İlçe yönetimleri ve eski yöneticilerden oluşan 96 kişinin katılımıyla yapılan programda, katılımcılar söz alarak görüş, öneri ve eleştirilerini dile getirirken, Şube Başkan Yardımcısı Celal Demirci ise “Teşkilatçılık Açısından Medya ve Sosyal Medya, Medya Manipülasyonları Bilgilendirme Semineri” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.


Programa, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Erol Ermiş, 4 No’lu Şube Başkanı Talat Yavuz, 6 No’lu Şube Başkanı İdris Şekerci de katıldı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen