Haber
2011-05-18 07:23:19
Il Disi Tayin Hakkina Il Içi Atama Engel Olmasin

Ögretmen Atama ve Yer Degistirme Yönetmeligi ile 2011 Yili Ögretmenlerin Il Içi Istege Bagli Yer Degistirme Kilavuzu’nda yer alan maddelerin birbiriyle çelismesi, ögretmenleri magdur etmektedir.

 

Yürürlükte olan yönetmelikte yer alan hükümlerde, il içi yer degistirme talebinde bulunan ögretmenin, atamasi yapilsa bile, iller arasi yer degistirme döneminde de basvuru hakki oldugu görülürken, Milli Egitim Bakanligi Personel Genel Müdürlügü’nün düzenledigi kilavuzda, il içi yer degistirmesi gerçeklesen ögretmenlerin iller arasi yer degistirmelerden faydalanamayacagi ifade edilmektedir.

 

Geçen yillarda yapilan yer degistirmelerde il içi ve iller arasi yer degistirme dönemleri farkli oldugu için, çalistigi kurumda gerekli süreyi tamamlayan ögretmen, il içi yer degistirme basvurusu yapip atansa bile, ayni zamanda çalistigi ildeki süreyi tamamladigi için iller arasi yer degistirmeye de basvuru yapabilirken, simdi yönetmelige de aykiri olarak bu düzenleme getirilmistir.

 

Yönetmelikte yer alan hükümlerle kilavuzda yer alan düzenleme, ögretmenleri magdur ettigi kadar, hukuki sorunlar da dogurmaktadir.

 

Egitim-Bir-Sen olarak, Bakanliga yazili müracaatta bulunarak, ögretmenlerin magdur olmamasi ve hukuki sorunlarin dogmamasi için, kilavuzda yer alan açiklamanin yönetmelige uygun hale getirilmesini istedik.

 

 Talep yazimizi görmek için tiklayiniz

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen