Haber
2010-07-13 07:21:16
Il Disi Yer Degisikligi Bir Daha Yapilmalidir

Sendikamizin çabalari neticesinde il içi yer degisikligi hakki verildi. Ancak iller arasi yer degisikligi hakkinin verilmemesi, ögretmenlerimizin bir kisminin magduriyetine neden olmaktadir.

 

Haziran ayinda il içi ve il disi yer degistirmeler birlikte yapilmisti. Iller arasi yer degistirmelerde kontenjan sinirlamasindan dolayi yer degistirmeler önemli oranda gerçeklesmedigi için ögretmenlerimiz magdur olmustur.

 

Il içi yer degisikligi hakki bir kez daha verilirken, iller arasi yer degisikligi hakki verilmedi. Bu ögretmenlerimizin magduriyetinin giderilmesi için bir defa daha iller arasi yer degistirme hakki verilmelidir.

 

25 Haziran’da Milli Egitim Bakanligi’na yazili basvuruda bulunarak, Haziran 2010 ögretmenlerin il içi ve iller arasi yer degistirmelerinde, pek çok ögretmenin, iller arasi yer degistirme basvurusunda bulunmasina ragmen kontenjan sinirlamasi nedeniyle atanamadigina dikkat çekerek, magduriyetlerin yasanmamasi için bosalacak egitim kurumlarina, Temmuz ayinda ikinci kez il disi atamanin gerçeklestirilmesi hususunda ivedi bir sekilde düzenleme yapilmasini istemistik.

 

6 Mayis 2010 tarihinde 27573 sayili Resmî Gazete’de yayimlanarak yürürlüge giren Ögretmen Atama ve Yer Degistirme Yönetmeligi’nden kaynaklanan ve mevcut atama döneminde devam etmekte olan bazi sorunlarin giderilmesi amaciyla Milli Egitim Bakanligi Personel Genel Müdürlügü tarafindan 2 Haziran 2010 tarihinde yapilan basin açiklamasinda, “2010 Yili Ögretmenlerin Yer Degistirme Kilavuzu hükümleri çerçevesinde, kadrosunun bulundugu egitim kurumunda 15 Eylül tarihi itibariyla iki yilini dolduracak ögretmenlerden il içinde yer degistirmek isteyenlerin tercihlerine norm açigi bulunsun ya da bulunmasin il genelindeki tüm egitim kurumlarinin yansitilmasinin saglanacagi belirtilmistir” denilerek, Temmuz ayinda ikinci kez il içi atama gerçeklestirilecegi ifade edilmisti.

 

Il disi yer degisikligi hakkinin bir defa daha verilmesi için girisimlerimiz devam edecektir.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen