Haber
2011-05-18 07:23:19
Il Içi Istege Bagli Yer Degistirme Kilavuzu’nda Süre Hesabi Düzeltilmelidir

Il Içi Istege Bagli Yer Degistirme Kilavuzu’nun 3.2. maddesinde yer alan, “2011 yili için 15 Eylül tarihi itibariyle, bulunduklari egitim kurumunda en az iki yil süreyle çalisan ögretmenler, il içinde yer degistirme isteginde bulunabilirler” hükmünün uygulanmasina yönelik 3.4. maddesindeki “Il içi yer degistirme isteginde bulunacak ögretmenlerin, yer degistirmeleri için gerekli olan bulunduklari egitim kurumunda çalisilmasi gereken sürenin hesabinda, ögretmenlerin kadrolarinin bulundugu egitim kurumunda fiilen ögretmen olarak geçirdikleri süreler dikkate alinir. Kadrosunun bulundugu egitim kurumu disinda görevlendirilen ögretmenlerin yer degisikligi isteginde bulunabilmeleri için görevlendirildikleri tarihten önce bulunduklari egitim kurumunda çalisilmasi gereken süreyi tamamlamis olmalari gerekir (Norm fazlasi olup ihtiyaç nedeniyle baska bir egitim kurumuna görevlendirilenler hariç)” seklindeki düzenleme, ögretmenleri magdur edecek niteliktedir.

 

Söz konusu düzenlemeyle ögretmenlerin yer degistirme talebinde bulunabilmeleri için, bulunduklari egitim kurumunda çalismalari gereken iki yillik sürenin hesaplanmasinda il içinde kadrosunun bulundugu egitim kurumu disinda görevlendirilen ögretmenlerin bu görevlendirme nedeniyle görevlendirildikleri kurumda geçirdikleri sürenin sayilmamasi, istekleri dogrultusunda ya da resen baska bir kurumda görevlendirilenler açisindan magduriyet olusturacak ve bu sekilde görevlendirilenlerin il içi yer degistirmeleri imkansiz hale gelecektir.

 

Sözü edilen sikintilarin yasanmamasi için, geçici görevlendirmelerde geçen sürelerin yer degistirme için istenilen süreye dahil edilmesi yönünde Kilavuz’da gerekli düzenlemeler yapilmalidir.

 

 Talep yazimiz için tiklayiniz

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen