Haber
2009-09-03 07:19:41
Il Içi Özür Durumuna Bagli Ek Yer Degisikligi Istedik

Ögretmenlerin özür durumuna bagli il içi yer degisikligi için Milli Egitim Bakanligi yetkilileriyle görüserek, 7 Eylül tarihinde yapilacak olan il içi siradan ikinci defa yer degistirme atamalarinin yapilmasindan hemen sonra il içi özür durumuna bagli ek yer degistirme islemlerinin yapilmasini istedik.

 

Il içinde farkli ilçelerde çalisan bazi ögretmenlerin özürlerinin bulundugu ilçede ihtiyaç olmadigi için atama ve yer degistirme islemi gerçeklesmemisti. Bazi ögretmenlerin ise, daha sonra olusan özür durumu ile il içi ikinci defa atamalardan sonra özür durumlari olusabilecektir.

 

Farkli ilçelerde çalisan esler, çalistiklari ilçeler birbirinden uzak oldugundan, ulasim noktasinda sikinti yasayacak ve magdur olacaklardir. Söz konusu ögretmenlerin magduriyetlerinin giderilmesi için il içi istege bagli ikinci defa yer degistirmek suretiyle atamalarin yapilmasindan sonra özür durumuna bagli ek atama ve yer degistirme hakkinin verilmesi gerekmektedir.

 

Ayrica sözlesmeli ögretmenler, iller arasi atama ve yer degistirme islemlerinde bos pozisyon olmadigi gerekçesiyle magdur olmaktadir. Kadrolu ögretmenlerde oldugu gibi, sözlesmeli ögretmenlere de il emri uygulamasi hakki verilmelidir.

 

Bu konularda yasanan sikintilarin giderilmesi için Bakanliga yazi gönderdik. Bunun yanisira Milli Egitim Bakanligi Müstesari Muammer Yasar Özgül ve Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçin ile de birebir görüsmeler yaparak, sorunlarin bir an önce giderilmesini talep ettik.

 

Netice alincaya kadar konunun takipçisi olacagiz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen