Haber
2010-02-09 06:18:23
Il Içi Siralar Çalistirilacak

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez ve Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, Milli Egitim Bakanligi Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçin ile görüserek, “il içi siralarin çalistirilmasi” ve “müdür basyardimciligi” konularinda yasanan sikintilari bir defa daha gündeme getirerek, bu konularin çözümüne iliskin önerilerini ilettiler.

 

Illerde sirali okullarda sirada bekleyen ögretmenler için il içi siralarin çalistirilmasi, sözlesmeli ögretmenlerin özür durumuna bagli atamalardan sonra illerde olusan yeni bos pozisyonlara ek yerlestirme yapilmasi ve 5 Subat’ta yapilan özür durumuna bagli yer degistirmeden sonra olusan yeni özür durumu nedeniyle ek yerlestirme yapilmasi talebimizi yineledik.

 

Müdür Basyardimciligi Atamalari Mayis ve Haziran Aylarina Erteleniyor

Yönetici Atama ve Yer Degistirmeleri Ile Ilgili Yönetmeligin Uygulama Kilavuzu’nda belirtilen takvim çerçevesinde yapilacak müdür basyardimciligi atamalarina, Yönetmeligin ilgili maddelerinden kaynaklanan sinirlamalardan dolayi bazi yönetici adaylarinin basvurulari engellenmisti.

 

Müdür basyardimciligi atamalarinda, bir yil yöneticilik yapmis olan herkesin basvuruda bulunabilmesi için, atamalarin Mayis ve Haziran aylarina tehir edilerek, Yönetmeligin 21. maddesindeki “Istege bagli yer degistirme suretiyle atamalar ve diger atamalar” kapsamina alinmasiyla magduriyetlerin asgariye indirilecegini belirttik.

 

Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçin, müdür basyardimciligi hususunda olusan sikintilarin çözümü için bir yil yöneticilik yapmis olan herkesin basvuruda bulunmasina imkan taniyacak sekilde basvurulari Mayis ve Haziran ayina erteleyeceklerini söyledi.

 

Necmettin Yalçin,  daha önceki görüsmelerimizde de ifade ettigi gibi, önümüzdeki günlerde il içi siralari çalistiracaklarina ve sözlesmeli ögretmenlerin özür durumuna bagli ek yerlestirmelerinin yapilacagina iliskin taahhütlerini tekrarladi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen