Haber
2011-04-25 07:23:11
Il Içi ve Il Disi Atamalarda Ögretmenler Kontenjan Magduru Olmasin

Milli Egitim Bakanligi Ögretmen Atama ve Yer Degistirme Yönetmeligi’nin “Il Içi ve Iller Arasi Istege Bagli Yer Degistirmeler” baslikli 26. maddesinin ikinci fikrasinda, “Zorunlu çalisma yükümlülügü bulunmayanlar, bu yükümlülügünü tamamlayanlar ya da muaf olan ögretmenlerden bulunduklari ilde en az üç yillik çalisma süresini tamamlayanlar iller arasinda yer degistirme isteginde bulunabilirler”, yine ayni maddenin yedinci fikrasinda, “Yer degistirme suretiyle atama isteginde bulunan ögretmenlerin atamalari, alanlarindaki norm kadro açigi bulunan egitim kurumlarina tercihleri de dikkate alinarak hizmet puani üstünlügüne göre yapilir” hükümleri bulunmaktadir.

 

Yönetmeligin “Hizmet Bölgeleri” baslikli 46. maddesinin birinci fikrasinda, “Ögretmen ihtiyaci, cografi durum, ekonomik ve sosyal yönden gelismislik düzeyi, ulasim sartlari ile hizmet gereklerinin karsilanmasi yönünden benzerlik gösteren iller gruplandirilarak Türkiye üç hizmet bölgesine ayrilmistir…” hükmü yer almaktadir.

 

2010 yili Haziran döneminde yapilan ilk ögretmen atamalarinda 1 ve 2. hizmet bölgeleri kapsaminda bulunan bazi illere brans bazinda ayrilan kontenjan, iller arasi yer degisikligine ayrilan kontenjandan daha fazla olmustur.

 

Örnegin, 2. Hizmet Bölgesi’nde bulunan bir ilimize 2010 Haziran ilk atama döneminde sinif ögretmeni bransina 27 kontenjan verilirken, il disindan gelecek toplam ögretmen kontenjani ise 20 olarak belirlenmisti.

 

Milli Egitim Bakanligi’nca Ögretmen Atama ve Yer Degistirme Yönetmeligi baz alinarak yapilan ilk atamalarin önemli oranda 1 ve 2. Hizmet bölgelerinde yer alan il merkezlerine yapilmasi, 3. Hizmet Bölgesi’nde uzun yillar çalisarak iller arasi yer degistirmeye basvuru yapan ögretmenlerin 1 ve 2. Hizmet bölgelerindeki il merkezlerine atanmalarina engel teskil etmektedir.

 

3. Hizmet Bölgesi’nde uzun yillar çalisarak 1 ve 2. Hizmet bölgelerindeki il merkezlerine yer degisikligi için basvuran ögretmenlerin, il merkezlerindeki normlarin az gösterilmesinden dolayi yer degisikligi islemleri gerçeklestirilememektedir.

 

Milli Egitim Bakanligi’na bir yazi göndererek, iller arasi yer degistirmelerde 3. Hizmet Bölgesi’nde uzun yillar görev yapmis ögretmenlerin 1 ve 2. Hizmet bölgelerindeki il merkezlerine atanabilmeleri için, iller arasi yer degistirme döneminde il merkezindeki kontenjanin artirilmasinin son derece önem arz ettigine dikkat çekerek, köy ve kasabalarda uzun süre çalismis ögretmenlerin sehir merkezlerine atanabilmeleri için, merkezi okullardaki ögretmen ihtiyacinin il içi ve iller arasi yer degistirmelerinde kullanilmasini istedik.

 

 Talep yazimizi görmek için tiklayiniz

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen