Haber
2013-09-05 07:42:43
İl İçi Ve İl Dışı Özür Durumuna Bağlı Taleplerin Tamamı Karşılanmalıdır

Genel Başkanımız Sayın Ahmet Gündoğdu’nun hafta başında Milli Eğitim Müsteşarı Sayın Yusuf Tekin ile yaptığı görüşmede yeniden özür durumuna bağlı yer değişikliği talep edip ataması yapılmayan öğretmenlerin mağduriyetinin giderilmesini istemişti. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı bir çalışma başlatmış sendika yöneticilerimizin de ısrarlı takibi sonucu bugün Milli Eğitim Bakan Sayın Nabi Avcı Eskişehir Öğretmen Evi öğretmenlerin özür mağduriyetlerinin giderilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ve bunun için büyük gayret gösterdiklerini söyledi. Bakan Avcı açıklamasında şöyle dedi:"Biliyorsunuz bu konuda düzenleme yapıldı. Fakat hala eş durumundan ataması yapılamamış sayıları azda olsa yani bizim büyük nüfusumuza oranla çok öğretmenimiz var. Çünkü milli eğitim camiası büyük bir camia. Azda olsa derken bile çok sayılardan bahsediyoruz. Dolayısıyla az da olsa bize göre azda olsa eş durumundan ötürü atanamamış öğretmen arkadaşlarımız var. Arkadaşlarımız şuanda bile bu sorunu olabildiğince minimize edebilmek için yoğun bir gayret içerisindeler. İnşallah o çalışmaların neticesini aldığımız zamanda, en azından sorunu minimize ettiğimiz söyleyebilecek duruma gelebileceğiz. Yarın akşama kadar herhalde bir neticeye ulaşırız. Çünkü çok yoğun çalışıyoruz. Okullar açılmadan bu sorunu minimize etmek için çok yoğun çalışıyoruz."

Sorunun tamamen çözülmesi için Bakanlığın becayiş, il/ilçe veya büyük okullara ihtiyaç fazlası öğretmen verilme dâhil bütün alternatifleri değerlendirme önerisinde bulunuyoruz. Özellikle il içinde farklı ilçelerde 200 km mesafe de çalışan eşler bulunmaktadır. Bu eşlerinde aile bütünlüğü sağlanmalıdır. Eğitim Bir Sen olarak sadece il dışı özrünün dikkate alınmasının yetersiz olacağını, il içi özür talebinde bulunan öğretmenlerin taleplerinin karşılanmasının öğretmenlerin mesleki verimi açısından önemli olduğunun altını çiziyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığına, taleplerimiz doğrultusunun çözüme yönelik atmaya çalıştığı olumlu adımlardan dolayı teşekkür ederken, bir tane bile mağdur kalmayacak şekilde şartları zorlamasını öneriyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen