Haber
2011-12-16 06:28:54
Il Içi ve Iller Arasi Özür Durumuna Bagli Basvurularin Ayni Anda Alinmasi Yasal Bir Zorunluluktur

Milli Egitim Bakanligi’na bir yazi göndererek, il içi ve iller arasi özür durumuna (es, ögrenim, saglik) bagli basvurularin ayni anda alinmasinin yasal bir zorunluluk oldugunu belirttik.

Ögretmen atama ve yer degistirme yönetmeliginin “Özür Durumuna Bagli Yer Degistirmeler” baslikli 35. maddesinin ikinci fikrasinda, “Il içinde ve iller arasinda yapilacak özür durumuna bagli yer degistirmelere iliskin duyuru ve basvurulari birlikte alinir…” hükmü yer almaktadir. Bu nedenle, il içi ve iller arasi özür durumuna (es, ögrenim, saglik) bagli basvurularin ayni anda alinmasi yasal bir zorunluluktur.

Milli Egitim Bakanligi Ögretmen Atama ve Yer Degistirme Yönetmeligi’nin “Özür Durumuna Bagli Yer Degistirmeler” baslikli 35. maddesinin birinci fikrasinda ise, “Ögretmenler, saglik, es ve ögrenim durumu özürleri nedeniyle özür gereklerinin karsilanabilecegi yerlere yer degistirme isteginde bulunabilirler. Ancak bu özürler nedeniyle yer degisikligi istekleri, hizmet gerekleri ile özür durumlarinin birlikte karsilanmasi temelinde degerlendirilir” hükmüne yer verilmistir.

Madde hükmünden anlasilacagi üzere, özür grubu tanimlamasina saglik, es ve ögrenim durumu özürleri girmektedir. Bu durum, gerek kanun hükmünde kararnamede gerekse yönetmelikte yasal bir çerçeveye alinmistir.

Bakanliga gönderdigimiz yazida, ögretmenlerimizin özür durumuna bagli yer degistirmelerinin, halen yürürlükte olan yönetmelik hükümleri çerçevesinde, il içi-iller arasi, es, ögrenim ve saglik özür durumlarini kapsayacak sekilde basvurularinin alinmasi, basvururlarda adayligin kaldirilma, hizmet ve sigortalilik süresinin hesaplanmasinda ikinci dönemin baslangicinin esas alinmasi hususunda gereginin yapilmasini istedik. 

Talep yazimizi görmek için tiklayiniz


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen