Haber
2009-04-16 07:19:06
Ilkögretim Müfettisleri Için Yasal Düzenleme Istedik

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, TBMM Milli Egitim Komisyonu üyeleri ile görüserek, ilkögretim müfettislerinin statüsünün egitim müfettisligi olarak degistirilmesini öngören Milli Egitim Bakanliginin Teskilat ve Görevleri Hakkinda Kanun ile Devlet Memurlari Kanununda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Tasarisi’nda sendikamizin ilkögretim müfettislerinin özlük haklarinda iyilestirme yapilmasina iliskin görüslerini sundu.

 

Milli Egitim Bakanliginin Teskilat ve Görevleri Hakkinda Kanun ile Devlet Memurlari Kanununda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Tasarisi’na su hususlarin eklenmesini talep ettik:

1-Egitim Müfettisliginin Genel Idare Hizmetleri Sinifina geçirilmesi,
madde metninin asagidaki gibi düzenlemesi

 

Madde…- “657 Sayili Kanuna ekli I- Sayili Cetvelin I-Genel Idare Hizmetleri Sinifi bölümünün (g) bendine “Türkiye Istatistik Kurumu Uzmanlari ile 5018 sayili Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu hükümlerine göre atanan Iç Denetçiler” ibaresinden sonra gelmek üzere “Egitim Müfettisleri” ibaresi eklenmistir.”

Madde…- “14/7/1965 tarihli ve 657 sayili Devlet Memurlari Kanununun 36 nci maddesinin birinci fikrasinin IV- egitim ve Ögretim Hizmetleri Sinifi bölümünde geçen “ilkögretim müfettislerini ve yardimcilarini” ibaresi madde metninden çikarilmistir.”

2-Kariyer basamaklarina geçilmesi (Egitim Basmüfettisi seklinde)
önerilecek madde metninin asagidaki gibi düzenlenmesi
Madde Metni - 4359 Sayili Kanunun 17’ nci maddesi ile ihdas edilerek 190 Sayili Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (1) Sayili Cetvel'in Milli Egitim Bakanligina ait bölümüne eklenen (2) Sayili listede yer alan 3500 Egitim Müfettisi kadrosundan 1000' i iptal edilmis, ayrica bu listede 1000 Egitim Basmüfettisi kadrosu ihdas edilerek (1) Sayili Cetvele eklenmistir.

3-Tazminatlarin düzenlenmesi, madde metninin asagidaki sekilde düzenlemesi
Madde Metni - “657 sayili Kanunun 152 nci maddesinin II- Tazminatlar A-Özel Hizmet Tazminati bölümünün (h) bendinde yer alan “ilkögretim müfettisleri” ibaresi çikarilmis, (g) bendine “Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi Is Basmüfettis, Müfettis ve Müfettis Yardimcilari ile” ibaresinden sonra gelmek üzere “Egitim Basmüfettisi, Egitim Müfettisi ve Egitim Müfettisi Yardimcisi” ibaresi eklenmistir. “

4- Makam Tazminati madde metninin asagidaki sekilde düzenlemesi
Madde Metni - “657 sayili Kanuna ekli IV Sayili Makam Tazminati Cetvelinin 8 inci fikrasinin (a ) bendine “Içisleri Bakanligi Dernekler Denetçileri” ibaresinden sonra gelmek üzere, “Milli Egitim Bakanligi Egitim müfettisleri” ibaresi eklenmistir.”

Tasarinin Düzenlenmesini Zorunlu Kilan Gerekçeler

 

  1. Ilkögretim müfettisleri, 4359 Sayili Yasanin 4 üncü maddesiyle 657 Sayili Yasanin 36 nci maddesinin a fikrasinin 11 inci bendine alinarak kariyer meslek grubunda sayilmistir. Bu bendin en belirgin özelligi, kapsamina aldigi meslek mensuplarini tek tek saymak suretiyle sinirlayici bir düzenleme getirmesidir. Bu meslek mensuplarinin tamami Genel Idare Hizmetleri Sinifinda olup ek göstergeleri 3600’dür. Ilkögretim müfettisleri de ayni kapsamda yer almasina ragmen, Genel Idare Hizmetleri Sinifa degildir ve ekgöstergesi 3000’de birakilmistir.

 

  1. Egitim Ögretim Hizmetleri sinifinda Ilkögretim müfettislerinin ek göstergesi ögretmenden farkli olarak düzenlenmistir. Ilkögretim Müfettisleri, müfettis olduklari için E.Ö.H. Sinifiyla ilgili olarak yapilan degisikliklerin hiçbirinden yaralandirilmamislardir. Örnegin: Egitim-Ögretim Ödenegi, Denge Tazminati, ‘esit ise esit ücret’ artisi gibi. Son düzenlemede, iyilestirme amaciyla yapilan ders ücreti artisinda, bilfiil derse girdikleri halde hiç derse girmeyen ve GIH sinifinda olan il müdür yardimcilari, sube müdürleri ve ilçe milli egitim müdürlerinden daha az ders ücreti artisi yapilmistir.

2009 Ocak Ayi Verilerine Göre Meslegi Müfettis Olanlarla Ilkögretim Müfettislerinin Tazminatlarinin ve Maaslarinin Karsilastirilmasi

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen