Haber
2009-03-19 06:18:56
Ilksan Batakligi Kurutulmalidir

ILKSAN yönetiminden noter ikazli bir yazi aldigimizi daha önce sizlere “ILKSAN’dan evlere Senlik Bir Talep” basligiyla sitemizde duyurmustuk.

 

Sözünü ettigimiz noter onayli yazi, daha önce ILKSAN Genel Kurulu’nu degerlendirdigimiz “ILKSAN Bildiginiz Gibi” yazisina tekzip amaciyla kaleme alinmis.

 

Ifade edilen yazimizdaki elestirilerimizden biri, ILKSAN’in Pendik arazisiyle ilgili avukat meselesiydi. Milyarlarca lira avukatlara verilmisti ve biz bunun beceriksizlik oldugunu ifade etmistik. Iste simdi bu itirazimizi geri aliyoruz(!) Evet, ILKSAN’in avukat yoksunu oldugunu bu tekzip metninde gördük. Yazimizda, bir edebiyatçidan yardim almalarini istemistik; ancak anladik ki, ILKSAN yönetiminin edebiyatçilarin yaninda hukuku bilen avukatlara da ihtiyaci varmis. Ve bu avukatlar asla oradan simdi maas alan kisiler olmamaliymis. Çünkü buradan ancak acziyet çikmaktadir.

 

Bizim ILKSAN’la, ILKSAN Genel Kurulu ile ilgili söylediklerimizin hangisi dogru degildir. Arkadaslar ancak bunu kendi belgelerinden kontrol edebilirler, yoksa hukuku bir sopa zannedip kendi yanlislarinin, eksiklerinin örtülebilecegi bir araç olarak kullanmaya kalkmalari sadece kirpinin kendini gizleme çabasinin ötesine geçemez.

 

Ne dedik? Ne dediler?

 

1-Yüzbinlerce egitim çalisanini ilgilendiren bir kurumun Genel Kurulu kamuoyundan gizli yapildi. Yazili ve görsel hiçbir medya organi kongreye çagrilmadi, dedik. Ama, maalesef beyefendilerin buna bir cevaplari yok. Neyi gizliyorsunuz? Yoksa su meshur gece bekçisi olayi gibi kepazelikleri mi?

 

2- “Genel Kurul, bilinçli veya beceriksizliklerden dolayi yasalarin öngördügü çalismalar yapilmadan basladi. Mesela bunun en somut örnegi, 2008 faaliyet raporu delegelere ya yasal sürecinde ya da hiç ulastirilmamis, Sivas delegelerinde oldugu gibi, il delegelerinin seçiminde ana tüzük ve yönetmelikler ihlal edilmistir.”

 

Bu söyledigimizde israr ediyoruz. Sivas delege seçimleri yasal prosedüre uygun yapilmamis. Ve Genel Kurul bu sekliyle yasalara uygun islememistir. Sivas’taki seçim tutanaklarina lütfen bakiniz.

 

3- De-Ha A.S. ile ilgili konuya beyefendiler hiç girmemisler yoksa minare çuvala mi sigmadi?

4- “2003 yilinda 11 milyon TL deger biçilen Ankara Yenikent’teki 250 bin metrekarelik ILKSAN arsasi 2004 yilinda 6 milyon TL’ye TOKI’ye devredilerek, ILKSAN 5 milyon TL zarara ugratilmistir.”

 

Beyler söyledigimiz budur. Genel Kurul salonunda bir sayin yöneticiniz piskinlikle “verdiysek devlete verdik” dedi mi? Dediyse, babasinin harasini mi bagisliyor. Bunu da bir dahaki tekzibinizde bekleriz. Ancak bunlarin hesabi hem Bakanlik kontenjanindan seçilenlerden hem de diger ILKSAN yöneticilerinden yasal ortamlarda ayrica sorulacaktir. Ve ayni zamanda su Karanfil Sokak’taki bar konusu da unutulmayacaktir. Sahi kuzum sizler hangi islere bulastiniz ki, kafaniza silah dayatildigindan bahsediyorsunuz Genel Kurul kürsüsünde? Bir dahaki tekzibinizde(!) bu konuya da bir açiklik getirseniz, sevinecegiz. ILKSAN yönetimindeki Bakanlik bürokratlari, sizin de kafaniza silah dayaniyor mu? Siz de lütfen açiklasaniz.

 

5- “Yine Istanbul Pendik’teki bir arsanin 2.5 milyon TL’lik avukat ücreti, çesitli suistimallerle yargiya tasinmis, yasal faiziyle birlikte söz konusu avukatlik ücreti 20 milyon TL’ye ulasmistir.”

Beyler faaliyet raporunuz mu yalan söylüyor, siz mi? Faaliyet raporunuzda davanin devam ettigini söylüyorsunuz, yazinizda sonuçlandigini. Yoksa faaliyet raporunuzu okumadiniz mi? (Faaliyet raporunuzun 26. sayfasinin ‘e’ maddesi. Lütfen zahmet buyurunuz.)

 

6-“Beceriksizliklerle ILKSAN’in 10 milyonlarca lirasini çarçur edenler, bu beceriksizliklerinin faturasini ILKSAN üyelerine çikarmakta, brans degistiren ve kurum degisikligi ile ILKSAN üyelikleri sona eren egitim çalisanlarinin, 36 aydan daha az aidat ödedikleri gerekçesiyle haklari gasp edilmektedir.”

 

Beyler bahsettigimiz her ILKSAN üyesinin yaklasik 700 TL’si. Bu belki sizler için önemsiz bir para olabilir, çünkü siz ILKSAN yöneticilerisiniz. Ancak bu, ögretmenler için çok büyük bir miktar.

 

Evet, yine tekrar ediyoruz; ILKSAN, yöneticileri eliyle bir batakliga dönüstürülmüs, birilerinin rant alani haline getirilmistir. Ögretmenlerin cebinden beslenen bu bataklik, sorumlularindan hesabi sorularak, biran önce temizlenmelidir. Bunun için biz elimizden geleni yapacagiz, ilgililerin de ayni duyarliligi tasiyacagindan eminiz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen