Haber
2012-06-11 07:31:10
ILKSAN Seçimleri Hasimlari Hisim Mi Yapti ?

Ilksan seçimleri öncesi daha önce Ilksan Seçimlerinde Kutsal Ittifak Iddiasi basligiyla yaptigimiz haberde Türk Egitim Sen ve Egitim Sen arasinda ittifaklarin olduguna dair iddilara yer vermistik. Yaptigimiz haberimizi hafta sonu yapilan Il Delege seçimleri adeta ispat etti. 

4357 Sayili Kanun ile kurulmus olan ILKSAN seçimlerinde son nokta konuldu. 9 Haziran 2012 tarihinde yapilan il delege seçimlerinde ilginç sahneler yasandi. Hiç tevil götürmeyecek kadar net olan “kutsal ittifak” eski hasimlar hisim olmus dedirtti

ILKSAN seçimleri tarihinde yasanmayan mücadele örnegi bu yil yapilan seçimlerde kendini gösterdi. Egitimbirsen sendikasinin “Sandigin Sandigin Gibi Degil” sloganiyla ILKSAN afisi yapmasi sonucu yükselen tansiyon, temsilci seçimlerinde artarak devam etti. 1996’ya kadar Egitimsen sendikasinin yönettigi sandik, hep tartismalarin odaginda oldu. 1996’da Türkegitimsen sendikasinin yönetimine geçen yardimlasma sandiginin su an itibariyle 1,1 milyar TL’den fazla açiginin bulundugu biliniyor. Elindeki bütün gayrimenkullerini sattigini varsayildiginda ortaya çikan toplam tutarin 450 bin TL’yi bulmadigi yazilip çizildi. Egitimbirsen sendikasinin seçim öncesi alana sürdügü brosürde Türkegitimsen sendikasinin Genel Baskani Ismail Koncuk’un beyanlarindan yola çikilarak verilen bilgilerde 2009’da “kapatmak için mevcut paranin üzerine 600-700 milyon TL lazim” denilirken, 2011 yilinda Koncuk, “mevzuat geregi vermeniz gereken parayi ödemek için 1 milyar TL lazim” diyor. Sadece bu demeç bile ILKSAN’in 2 yil içinde açiginin 400-500 milyon TL arttigini gösteriyor. En son toplu görüsmede imzalanan sözlesmeye göre ILKSAN’a üye zorunlulugunun kaldirilmasi fazi ve aidat gelirleriyle ayakta durmaya çalisan ILKSAN’in iflasinin kaçinilmaz oldugunu gösteriyor. Daha önce Ilksan Konusunda yaptigimzi bir çok haber ve en son "Ilksan Zorunlu Üyelikte Israr Ediyorbaslikli birçok sitede de yar verilen özel haberlerimizden sonra Sitemize gelen maillerde, ILKSAN batarken Türkegitimsen, Egitimsen ve Egitimis el ele tutusuyorlar yorumlari yapiliyor.

ILKSAN seçimlerinde sandigi fesh etmek gerektigine dair propaganda yürüten Egitimbirsen sendikasinin kapatma yolundaki kararliligi mevcut üyeleri tedirgin etmis olacak ki, mevcudun devamina karar verildi. Üyeler uzun vadede karsilasilacak durumdan ziyade kisa vadede ne olura odaklanmis görünüyor ki, Egitimbirsen sendikasinin tehlikeye yönelik vermeye çalistigi mesajlara üyeler adeta kulak tikadilar.Temsilci seçimlerinde yönetimde bulunmanin avantajini da kullanarak basarisini koruyan Türkegitimsen sendikasi, uzun vade de ne oluru bir kanara birakarak kisa vadede ben direksiyonda olmaliyim diyerek seçimlere var gücüyle asildi.

Temsilci seçimleri sonrasi ortaya çikan tablo gözleri 9 Haziran’da delege seçimlerine çevirmisti. Hiçbir sendikanin tek basina alamayacagi ancak birlikte hareket ederek delegeyi paylasacagi iller olusmustu.Ordu, Giresun, Artvin, Kars gibi illerde sonucun ne olacagi merak ediliyordu. Beklenen oldu ve Egitimbirsen sendikasina karsi diger sendikalarin birlikte hareket ettigine dair temsilci seçimlerinde dillendirilen “kutsal ittifak” tartisma götürmeyecek netlikte ayan beyan ortaya çikti.

 

IL

EGITIM

BIRSEN

TÜRK

EGITIMSEN

EGITIM

SEN

EGITIM

IS

BAGIMSIZ

OYLAMA SONUCU

DELEGE

SAYISI

ORDU

8

8

1

-

3

EBS(8)-ITTIFAK(12)

TES (2)

ES (1)

GIRESUN

7

5

5

-

-

EBS(7)-ITTIFAK(10)

TES (1)

ES (1)

ARTVIN

2

3

2

1

-

EBS(2)-ITTIFAK(6)

TES (1)

ES (1)

KARS

4

3

2

-

-

EBS(4)-ITTIFAK(5)

TES (1)

ES (1)

 

Ordu’da bütün sendikalar ve bagimsiz temsilciler Egitimbirsen’e karsi ortak hareket ederken, Giresun ve Kars’ta Egitimsen ve Türkegitimsen’in birlikte hareket ettigi, Artvin’de ise Egitim-Is’in de kutsal ittifakta yerini aldigi görünüyor.

Türkegitimsen’in Kars delegesi olarak seçilen kisinin ise eski ILKSAN baskanlarindan Harun Yenice oldugu ögrenildi. 2003 yilinda 11 milyon TL deger biçilen 250 bin metrekarelik ILKSAN Ankara Yenikent arsasi, 2004 yilinda 6 milyon TL’ye satilmis. 5 milyon TL zarara ugratilan ILKSAN’la ilgili MHP Kars Milletvekili Adayi olan dönemin ILKSAN Baskani Harun Yenice, “Verdimse, devlete verdim” demisti. Harun Yenice’nin Egitimsen oylari ile seçilmis olmasi ise dikkatlerden kaçmadi.

Ilksan Konusunda 2 aydir yaptigimiz haberlerle Ilksan Dosyasini gündemde tutmaya ve Ilksan seffaflasip üzerindeki iddiialar tamamen aydinlanincaya kadar,  Ilksan ve Ilksan üzerinden oyananan oyunlari, çesitli iddialari, egitim çalisanlarinin kanayan yarasi haline gelmis bu konunun bir an önce düzlüge çikmasi adina, sorumlu habercilik anlayisimiz geregi kamuoyuna açiklamaya devam edecegiz.


AJANSKAMU.COM
http://ajanskamu.com/ilksan-secimleri-hasimlari-hisim-mi-yapti-1350.html

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen