Haber
2009-07-01 07:19:25
ILKSAN’a Tepki Yagdi

ILKSAN Genel Müdürlügü’nün faaliyetleri ve tanitimi amaciyla, “ILKSAN, Üyeleri ile Bulusuyor” sloganiyla 22 ilde bilgilendirme toplantisi yapildi.

 

Sendika olarak ILKSAN’in bu çalismasini olumlu karsiladik. Ancak yapilan toplantilarda ILKSAN Yönetim Kurulu, üyelerle bulusma cesareti gösteremedikleri gibi, ILKSAN adina katilan memurlar, üyelerin ILKSAN’daki usulsüzlükler, skandallar, zararlar, yönetim zafiyetleri, yasanan magduriyetler ve Sandigin isleyisine iliskin sorular karsisinda yetersiz kalmis; cevap veremeyince, ya ‘biz de sizin gibi memuruz’ diyerek duygu sömürüsünde bulunmuslar ya da toplanti salonunu terk etmislerdir. Görevli memurlar bazi illerde ise, üyelerin sorularina cevap veremeyince agresiflesmis, bu durum üyelerin protestolarina neden olmus ve birçok ilde üyeler tepki göstererek, salonu terk etmislerdir.

 

Bu toplantilar, ILKSAN yönetiminin Sandigi ciddiyetten uzak bir sekilde yönettigini, sorumluluktan kaçtigini bir kez daha göstermistir. Toplantilara katilan ILKSAN üyesi temsilcilerimiz, batakliga dönüsen ILKSAN’in gerçek yüzünü bir defa daha ortaya koymustur.

 

ILKSAN yöneticilerinin, sandigi keyfi yönettiklerini, yetersiz kaldiklarini biliyorduk. Bu toplantilarla, ILKSAN’in tanitimini yapan görevli memurlarin yetersiz olusu bir defa daha ortaya çikmis ve 2006 TANGRAM raporlarinda açiklandigi gibi, “Güvensizlik ve sistemsizlik nedeniyle giderek hantallasan, tikanan ve israfa yol açan is akislari; personel seçme, atama, terfi ve tayin kriterlerinin keyfi olmasina ek olarak seffaf, ölçülebilir ve hesap sorulabilir bir takip sisteminin olmamasi, personelin egitim seviyesinin çok düsük olmasi ve ise uygun personel bulmak yerine, ‘bu personele is bulalim’ anlayisi yüzünden is bilinci, ise karsi sorumluluk anlayisi gelismemis, ise karsi umursamazlik anlayisinin egemen oldugu bir kurum” a dönüsen ILKSAN’in feshi kaçinilmaz hale getirmistir.

 

Bunca olumsuzluk, çürümüslük ve sorunlara ragmen birilerinin toplantilar sirasinda üyelerimizin sorularini sabote etmeye çalismalarini anlamli buluyoruz. Bu kurumun savunulacak tarafi kalmamistir. Bunun aksini iddia edenler varsa, TANGRAM raporlarini okusunlar, faaliyet raporlarini incelesinler. O zaman zararlari, usulsüzlükleri, skandallari bütün açikligiyla göreceklerdir.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen