Haber
2012-04-19 07:30:20
ILKSAN’a Mahkemeden Tokat Gibi Cevap

ILKSAN yönetiminin, ILKSAN’daki durumu ortaya koymak amaciyla hazirladigimiz afisin toplatilmasi talebiyle yaptigi basvuru mahkeme tarafindan reddedildi.

Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi, ILKSAN’in, afisimizin toplatilmasi için ihtiyati tedbir karari alinmasi istemiyle açtigi 2012/187 esas No’lu davayi, dosya üzerinden yaptigi inceleme sonucunda karar vererek, “Davaci taraf her ne kadar mahkememize tevzi edilen dava dilekçesi ile ihtiyati tedbir talebinde bulunmus ise de; davanin esasini çözümler sekilde tedbir karari verilemeyeceginden, bu husustaki tedbir talebini” reddetti.

ILKSAN Yönetim Kurulu Üyesine Hakaret Davasi Açtik

ILKSAN Yönetim Kurulu üyesi ve ayni zamanda Türk Egitim-Sen üyesi Hüseyin Torun’a, bir internet sitesinde sendikamiza yaptigi hakaretten dolayi hem Ankara Cumhuriyet Bassavciligi’na suç duyurusunda bulunduk hem de tazminat davasi açtik.

Hüseyin Torun’un, sandiga hakaret edildigi iddiasiyla ve buna karsilik ILKSAN’in 1 TL manevi tazminat talebiyle açtigi davayi ileri sürerek, sendikamiza hakaret etmesi nedeniyle Ankara Cumhuriyet Bassavciligi’na suç duyurusunda bulunduk. Akabinde ise, Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde kendisi hakkinda 10 bin TL manevi tazminat talebiyle dava açtik.

Dava dilekçesinde, talep edilen söz konusu miktarin “sendikamizin degerini ölçmede bir damla kadar da olsa mikyas olamayacagi ve sembolik oldugu” belirtilirken, Hüseyin Torun’un yorumunun mantiken dogru olmadigi, kisilik haklarina karsilik 1 TL manevi tazminat talep ettigine göre kendisinin mantik kurallarina aykiri böyle bir yorumu sendikamiza hakaret kastiyla yaptigi ifade edildi.

Yaptigimiz suç duyurusunun ve açtigimiz davanin sebebi olan açiklamayi yapan Torun, ILKSAN’i yöneten biri olarak, yaptigi bu açiklamayla davalarin hangi amaç ile açildigini bilmedigini de ortaya koymustur.

Afisimize dava açan ILKSAN’i, 1 TL’lik manevi tazminat davasinin ne anlama geldigini bilmeyen birinin yönetiyor olmasi, ILKSAN’in ne kadar saglikli(!) yönetildigini bir kez daha göstermistir. Oysa açtiklari davada, “davali sendika tarafinda istinat edilen fiil veya olgu müvekkil sandigin seref ve sayginligini rencide edecek niteliktedir” deniliyor. Dava dilekçesinin devaminda ise, “davamizin kabulü ile manevi sahsiyeti zedelenen, seref ve itibarini sarsan rencide edici hakaretler sebebiyle davaci ILKSAN’in manevi zararlarinin tazminine ve bu nedenle ILKSAN’a 1 TL manevi tazminat” ödenmesi talep ediliyor.



Yaptigimiz afiste ve açiklamalarimizda, ILKSAN’in tüzel kisiligine karsi herhangi bir hakarette bulunmadik. Ancak böyle algilayan ve bu yüzden tazminat davasi açan ilgili gerçek kisiler, ILKSAN gibi, 275 bin üyesi olan bir kurulusun itibarina, serefine ve sayginligina saldirildigi iddiasiyla dava açarken, 1 TL gibi komik manevi tazminat talebinde bulunarak, ILKSAN’in tüzel kisiliginin seref ve sayginligina karsi en büyük saldiriyi kendileri yapmistir. Böylece bizzat kendileri sandigi küçük düsürmüslerdir.

Açtiklari bir davanin dahi ne anlama geldigini bilmeyen bir kisinin ILKSAN’i yönetiyor olmasi, sandigin durumunun ne kadar içler acisi oldugunu gözler önüne sermektedir.Bu vesile ile daha önce denetleme kurulu üyeside olan Hüseyin Torun'un ILKSAN'i ne kadar saglikli yönettigini ve denetledigini ILKSAN üyelerinin takdirine birakiyoruz. 
Mahkeme karari için tiklayiniz


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen