Haber
2012-04-29 07:30:27
ILKSAN’da Gerçekleri Söylemeye Devam Edecegiz

Dün yurt genelinde ILKSAN ilçe temsilcileri seçimi yapildi. 1150 civarinda ilçe temsilcisi için yapilan seçimde kutsal ittifaklara ragmen, sendikamizin destekledigi 350 civarinda ilçe temsilcisi seçilmistir. Çok sayida ilçede ise kutsal ittifaklar nedeniyle az farklarla destekledigimiz adaylar kazanamamistir. Seçim pusulalarinin ilkel yöntemlerle elle yazildigi ve sandiklarin güvenli bir sekilde kurulmamis olmasina ragmen ilçe temsilcilerinin %32’sini sendikamizin destekledigi delegeler kazanmistir. 

Seçimde delege adaylarinin isimlerinin elle yazilarak seçim sandiklarina atilmasi ILKSAN’in ne kadar ilkel yöntemlerle yönetildigini tekrar görmüs olduk. Bazi illerde 500 sinif ögretmeninin 2 il delegesini seçmesi, 32 bin ögretmenin en fazla 4 il delegesini seçiyor olmasi da ILKSAN yapisinin ne kadar demokratik oldugunu(!) göstermektedir. Ayrica aday olmak için 5 yil üyelik sarti aranmasi bazi ilçelerde aday çikmamasina da sebebiyet vermistir. Türkiye genelinde onlarca yerde bu sorun yasanmistir. ILKSAN’in seçim süreci ve kriterleri demokratik kriterler degildir. Türkiye’nin en büyük ili Istanbul’da birinci olduk. Ancak Istanbul’da çikarilacak en fazla il delegesi 4’ü geçmeyecektir. Istanbul, Adiyaman,  Agri, Bingöl, Bolu, Konya, Kayseri, Malatya, Eskisehir, Kahramanmaras, Rize, Isparta, Siirt, Sirnak, Giresun, Yalova, Ordu, Usak, illerinde birinci oldugumuz iller arasinda, Batman, Igdir, Bayburt, Sakarya, Sivas, Erzincan illerinde ise ilçe temsilcileri sayilari esit çikartilmistir. 

Egitim Bir Sen olarak; 

2693 kisinin ILKSAN otellerinde ücretsiz yararlandiranlara ve muhasebe kayitlari ile oynayanlara hesap sormaya devam edecegiz. 

Bir egitim çalisaninin dahi alin terinin heba edilmesine razi olmayacagiz. 

ILKSAN’in yönetim anlayisini, ilçe temsilcileri seçim süreçlerinin anti demokratik olusunu tartismaya devam edecegiz. 

Demokratik toplumlarda olmayan zorunlu üyelik uygulamasinin kaldirilmasi için mücadelemizi sürdürecegiz. 

Egitim çalisanlarinin alin terinin ölü yatirimlara dönüsmesine karsi mücadeleye, hesap sormaya devam edecegiz. 

Kapali devre çalisan ve kapali devre denetlenen ILKSAN’daki usulsüzlüklerin ve savurganliklarin üzerine gitmeye devam edecegiz. 

Sendika olarak gerçekleri gün yüzüne çikardik. 

Kral çiplaktir dedik. 

Usulsüzlük yapan, yolsuzluga bulasanlarin uykularini kaçirdik. 

ILKSAN’da açigin 1,1 milyarin üzerinde oldugunu ve ILKSAN’in iflasa gittigi gerçegini kamuoyuyla paylastik. Zorunlu üyelik anlayisi ile iflasa sürüklenen ILKSAN’a yeni üyeleri dahil edip iflasi öteleyen bir yapiya herkesi katmaya çalisan anlayisin bir an önce son bulmasini istedik. Bu konudaki israrimiz toplu sözlesme tekliflerimiz arasindadir ve zorunlu üyeligin bitmesi için elimizden geleni de yapacagiz. 

Aday olan, mücadele eden, bu süreçte okul okul dolasarak ILKSAN gerçeklerini anlatan tüm temsilcilerimize ve yöneticilerimize, adaylarimiza, yine bu süreçte adaylarimizi destekleyen, katki sunan herkese tesekkür ederiz.

 ILKSAN ile ilgili hakikatleri söyledik, söylemeye devam edecegiz.


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen