Haber
2011-12-27 06:29:10
ILKSAN’da Kara Delik Büyüyor

Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, Çankiri ve Kastamonu subelerimizin il divan toplantilarina katildi.

Çankiri Subemizin Haci Ali Dinlenme Tesisleri’nde gerçeklestirdigi il divan toplantisinda bir konusma yapan Ramazan Çakirci, “Esit ise esit ücret” düzenlemesi kapsaminda, farkli kurumlarda ayni unvanda çalisanlarin ücretlerinin dengelendigini fakat kapsam disi birakilmalari ve unutulmalari dolayisiyla ögretmen ve ögretim elemanlarinin sinirlerinin gerildigini, bu uygulama ile ögretmen ve ögretim elemanlarinin haksizliga ugradigini belirterek, ortaya çikan adaletsiz tablonun düzeltilmesi için çalistiklarini söyledi.

Haksizliklarin karsisinda olduklarini ve olmaya devam edeceklerini dile getiren Çakirci, “Ücret dengesizligi ve ek ödeme sorununu çözmek için ilgili bakanlar nezdinde girisimlerimiz devam etmektedir. Bu sorunun israrli takipçisiyiz. Ögretmen ve ögretim elemanlarinin üvey evlat muamelesine tabi tutulmasina izin vermeyecegiz” dedi.

Konusmasinda, ILKSAN konusuna da deginen Çakirci, amaci disinda faaliyet yürüten ILKSAN’in bir an önce tasfiye edilmesi gerektigini kaydederek, “il ve ilçe milli egitim müdürleri,egitim denetmenleri, sube müdürleri, sinif ögretmenlerinin, milli egitim müdürlüklerinde çalisan sef ve memurlar isteklerine bakilmaksizin zorunlu olarak sandiga üye yapilmaktadir. Hukuk devleti ilkesi geregince herkes diledigi sekilde vakif, dernek ya da yardim sandigina üye olabilir ve aidat ödeyebilir. Fakat hiç kimse rizasi olmadan zorla bir sandiga üye olamaz, maasindan kesinti yapilamaz. Bu durum hukuk devletinin vatandaslarina sunmus oldugu bir teminattir.” seklinde konustu.

ILKSAN’in 2006’da TANGRAM danismanlik sirketine hazirlattigi raporda 600 milyon TL’ye ihtiyaç oldugunun belirtildigini hatirlatan Çakirci, sözlerini söyle sürdürdü: “ILKSAN Yönetim Kurulu Baskani, Mayis 2009 ILKSAN Bülteni’nde, ‘ILKSAN feshedilirse, 1 milyar TL’ye ihtiyaç var’ diyor. Nisan 2011’de delegelere hazirladiklari tabloya göre, 10, 15, 20 yillik üyeligi bulunan üyelerin ((179 bin 706 egitim çalisani) 31/12/2010 tarihi itibariyle emekliye ayrilmalari halinde, alacaklari emekli yardimi toplam tutarinin 2 milyar 218 milyon 856 bin TL oldugunu söylüyorlar. Anlasilan o ki, yilda sadece üyeden gelen yaklasik 90 milyon TL’ye ragmen kara delik her yil büyüyor. Bu kara delik üyelerin birikimlerini yutmaya devam ediyor. Verdikleri bu rakamlarin da tutarli ve sahici rakamlar olmadigini, çok daha farkli rakamlar oldugunu düsünüyorum. Bir bataklik haline gelen ILKSAN’in 10 yil sonrasini varin siz düsünün. Biz ‘ILKSAN batakliga dönüstü’ diyoruz. Onlar 1996’dan önceki yönetim zaafiyetine faturayi kesiyor. Beyler burada hesap ortadadir. 96 öncesi ile sonrasi arasinda bir fark yok.” Dedi. Bunun hesabini Mart-Nisan 2012’de yapilacak ILKSAN Ilçe Temsilcileri seçimlerinde hep birlikte soracaklarini söyledi.

250 bin egitim çalisaninin ILKSAN’a zorla üye yapildigini ve her ay maaslarindan 30 TL civarinda aidat kesintisi yapildigini anlatan Çakirci, 1943 yilinda yardim ve dayanisma amaciyla kurulan ILKSAN’in bu kurulus amacini günümüzde yitirdigini vurgulayarak, ILKSAN’in tasfiye süreci  baslatilmasi gerektigini ifade  etti.
 

Karatekin: En Önemli Sorunumuz Egitim ve Demokratiklesme

Çankiri Sube Baskanimiz Kasim Karatekin, Türkiye’nin en önemli sorununun, egitim ve demokratiklesme oldugunu, egitim sistemindeki köklü sorunlara çözüm bulunmadan Türkiye’nin temel sorunlarinin çözülemeyeceginin altini çizdi. 

Basarisizliklarini Örtmek Için 10 Yilin Hesabini Bize Soruyorlar

Kastamonu Subemizin il divan toplantisi, Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci’nin katilimiyla yapildi. Ilçe temsilcileri ve merkez ilçe isyeri temsilcilerinin katildigi toplantida gündeme iliskin degerlendirmelerde bulunuldu.

Ramazan Çakirci, 2012 yilinda öncelikli hedeflerinin, ögretmen ve ögretim elemanlarinin ek ödeme magduriyetini giderilmek olacagini söyledi. Egitim-Bir-Sen’in 2011 yilinda yetkili sendika oldugunu, bu yetkiyi, geçen alti aylik zaman diliminde hakkiyla yerine getirdiklerini dile getiren Çakirci, “Yillardir yetkili olup da hiçbir çalisma yapmayanlar,  basarisizliklarini örtmek için 10 yilin hesabini bize soruyorlar” dedi.

Çakirci, söyle konustu: “Özür durumu tayinlerini pazarlik konusu yapanlar, bir daha istemeyeceklerine söz verenler var. Sendikamiz, egitimcilerin kazanimlarinin hiçbir zaman pazarlik konusu olmayacaginin güvencesidir.”

Ögretmenleri Itibarsizlastiracak Açiklamalardan Uzak Durulmalidir

Kastamonu Valisi’nin de, Bakan gibi, ögretmenlerin itibarini zedeleyici açiklamalarda bulundugunu ifade eden Çakirci, sunlari kaydetti: “Yaptiginiz açiklamalar ögretmenleri incitiyor, onlarin moralini bozuyor, motivasyonunu düsürüyor. Birileri ögretmenlerin mesaisini tartisiyor ama ögretmenlerin islerini evlerine götürdüklerinden, okulda yogunlastirilmis mesaiyi gören yok. Bir ögretmenin günde 40 kisilik bir sinifta 6 saat verdigi dersi görmüyorlar. Ögretmenlerin, 6 saat yogun bir mesaisi ve evindeki ders hazirligi, sinav hazirligi, okuldaki nöbeti, ögrenciye rehberlik gibi ciddi çalisma gerektiren yorucu mesaisini kimse görmüyor. Sayin Bakan ve Vali olaya buradan da bakmalidir.”

Sancaktaroglu: Uyum Içerisinde Çalisiyoruz

Kastamonu Sube Baskanimiz Orhan Sancaktaroglu, göreve geldikleri günden yana bir yilda üye sayisini ikiye katladiklarini, Kastamonu’ya hizmet sendikaciligini, degerler sendikaciligini getirdiklerini, burada hizmet yarisini baslattiklarini ve ilkleri yapan sendika olduklarini anlatarak, “Teskilat olarak arkadaslarimizla uyum içerisinde çalisiyoruz. Okullarimiza sürekli ziyaretlerde bulunuyoruz. Egitim çalisanlarinin sorunlariyla ilgilenirken, egitime deger katacak birçok konuyu da ele aliyoruz” seklinde konustu. 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen