Haber
2013-07-10 07:41:01
İller Arası Yer Değiştirme Duyuru Taslağına İlişkin Önerilerimizi Bakanlığa Gönderdik

Milli Eğitim Bakanlığınca 2013 Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine ilişkin duyuru taslağı ile ilgili görüşlerimizi, üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda oluşturarak Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdik.

 

 

 

 

 

 

 

Sayı      : 02/712/EBS/                                                                                                      09.07.2013

Konu    : İller Arası Yer Değiştirme Duyuru

             Taslağına İlişkin Önerilerimiz

 

 

                                                             T.C.  MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NA

                                                                                                        

Milli Eğitim Bakanlığınca 2013 Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyuru Taslağına ilişkin görüşlerimiz aşağıda belirtilmiştir.

 

2013 Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyuru Taslağının 2/a maddesine göre “Zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan, zоrunlu çalışma yükümlülüğü olmayan veya bundan muaf tutulаn öğretmenlerden,  31 Arаlık 2013 tarіhі itibarıyla bulundukları ilde en az 3 (üç) yıllık çalışma süresіnі tamamlayacaklar,  iller arasında  yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.” hükmü gereğince sadece; zorunlu hizmet yükümlüğünü tamamlayan, zorunlu çalışma yükümlülüğü olmayan ve muaf olan öğretmenlerden 31 Aralık2013 tarihi itibariyle bulundukları ilde üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlara iller arasında yer değiştirme hakkı vermektedir. Taslağın 2/a maddesinin ilgili hükmünün yeniden düzenlenerek, 31 Aralık 2013 tarihinin  tüm öğretmenlerin yer değişikliği için süre hesabında esas alınmalıdır.

 

Taslağın 2/c maddesine göre “Başvuruların son günü itibarıyla adaylıkları kaldırılmış olmak kaydıyla; sağlık ve eş durumu özrü nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarında görev yapan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenler, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.” hükmünün yeniden düzenlenerek,  4. 5. ve 6. hizmet alanlarında görev yapan öğretmenlerinde adaylıkları kaldırılmış olması kaydıyla süre şartı aranmaksızın diğer zorunlu hizmet bölgelerine yer değiştirmelerine imkan verilebilecek şekilde düzenlenmelidir.

 

Taslağın 10 maddesine göre “2013 yılı il içi yer değişikliği döneminde ataması yapılan öğretmenler, iller arası yer değiştirme başvurusunda bulunamaz.”denilmektedir. İl içinde yer değiştiren öğretmenlerin aynı dönemde iller arasında da yer değiştirmelerine imkan verilebilecek şekilde yeniden düzenleme yapılmalıdır.

 

Taslağın 18 maddesine göreDin Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü mezunları, ilkokullar ile ortaokulları; İngilizce öğretmenleri ise, ilkokullar ile diğer okulları tercih edebilecektir.” denilmektedir. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü mezunlarına, İmam Hatip Ortaokulları ve İmam Hatip Liselerini de  tercih  hakkı verilerek ataması yapılmalıdır.

 

Norm Açığı bulunan tüm münhal okulların tercihlere açılarak öğretmenlere tercih yapma hakkı verilerek İller Arası İsteğe ve  Zorunlu  Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı yer değiştirme kılavuzunun yayımlanması mağduriyetlerin önüne geçecektir.

 

Yukarıda sıraladığımız görüşler doğrultusunda düzenleme yapılmasını talep ederiz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen