Haber
2011-06-17 07:23:44
Iller Arasi Yer Degistirmede Kontenjanlar Artirilmalidir

Milli Egitim Bakanligi tarafindan ilan edilen 2011 Yili Istege Bagli Yer Degistirmeler Kapsaminda Tercih Edilebilecek Egitim Kurumlarinin listesi yayimlanmistir.

 

Söz konusu liste incelendiginde, iller arasi yer degisikligi kontenjaninin Haziran ayinda ilk atamaya konu kontenjana oranla yok denecek kadar az oldugu, taleplerin karsilanmasi ve sorunlarin çözülmesi bir yana, baska magduriyetlere neden olacak derecede kontenjanlarin yetersiz oldugu müsahede edilmistir.

 

Özellikle sinif ögretmenleri açisindan, iller arasi yer degisikligi kontenjanlarinin ya hiç verilmemis olmasi ya da cüzi sayida tutulmasi nedeniyle, iller arasi yer degisikligi talep hakki ve uygulamasi fiilen ortadan kalkmis bulunmaktadir. Magduriyete neden olacak bu uygulamanin bir an evvel çözüme kavusturulmasi gerekmektedir.

 

Kaldi ki, Haziran ayinda ilk atama ile atanan ögretmenlerin bir kismi 632 sayili Kanun Hükmünde Kararname hükümleri geregi, sözlesmeli iken kadroya geçis imkâni nedeniyle atandiklari yerlere gitmeyeceklerinden, bunlardan bosalacak kontenjanlarin da iller arasi yer degisikligi kontenjanlarina dâhil edilmesi gerekmektedir.

 

Milli Egitim Bakanligi’na yazili müracaatta bulunarak, yasanan magduriyetin giderilmesi amaciyla, basta sinif ögretmenligi olmak üzere, tüm branslarda iller arasi yer degistirme için iller bazinda makul sayida kontenjan ayrilmasini istedik.

 

 Bakanliga gönderdigimiz yazi

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen